Lovas show látványos elemekkel

2023.05.15. 11:00

Tovább élnek a hagyományok Daruszentmiklóson (Galériával)

Ötödik alakalommal rendezték meg a daruszentmiklósi lovasnapot az elmúlt szombaton a település népszerű közösségi területén a Faluparkban. A rendezvény a helyi önkormányzat és a Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület közös szervezésében valósult meg.

Kecskés Zoltán

A Sóskúti Manók csapata elkápráztatták a publikumot.

Fotó: Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület

A 43 hajtó jól döntött, amikor vállalva a kockázatot, a rajt időpontjára felvonult a helyszínre, és teljesítette a kategóriánként számára kiírt távokat. Megméretették magukat akadályhajtás és vadászhajtás kategóriában, ahol külön díjazásban részesültek a gumis kocsival és a hintóval érkezők, illetve a póni fogatosok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője is.

A rendezvényt Rauf Norbert a település polgármester nyitotta meg. Ezt követte Czuppon Péter néptáncegyüttesének fergeteges bemutatója, majd a helyi általános iskolások táncával folytatódott. A nap folyamán főzőversenyen is összemérhették magukat az erre érdekeltek. Az első három helyet a Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület csapata, a VADKAN és a Várnai Nandu csapata bérelte ki. 

A rendezvényt színesítette az RS Assistance rövid lovastusa – Military bemutatója, ahol Rauf Norbert és Balogh Tamás, illetve Mazslag Gábor és Radvánszki Sándor bátorságpróbáját is megtekinthették a nézők, ugyanis a lovak által átugrott akadályt a kezükben tartva álltak ki a pályára. Külön erre az alkalomra végrehajtott gyakorlatot is láthatott a publikum, ahol két személyautó átugrását is megcsodálhatták. Ezt követően a  Sóskúti Manók kápráztatták el a közönséget a lovaik segítségével bemutatott különböző akrobatikus mutatványaikkal. Tóth Lajos és Araczki László betyár társaival végrehajtott csikós bemutatójáról sem feledkezhetünk meg. A puszta ötös bemutató az idei évben is nagy sikert aratott, melyet Tóth Lajos a hazai Guinness rekorder mutatott be.
 

Tóth Lajos, a hazai Guinness rekorder is bemutatózott a daruszentmiklósi lovasnapon.
Fotó: Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában