12. TESZ futás

2023.05.29. 18:22

Több százan vágtak neki az egyéni számoknak és a váltónak Fehérváron (videó, képgaléria)

Tizenkettedik alkalommal várták a székesfehérvári futókat a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyre (TESZ), ahol a mozgás örömén túl a fehérvári iskolákért is futottak a résztvevők.

Borsányi Bea

A rajt utáni pillanatok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyéni számokban – 4,8 és 11 kilométer – több mint 120 nevező állt rajthoz, míg a váltóverseny mind a 32 rajthelye megtelt hétfő délután. A rajt-cél a szokásoknak megfelelően a Rákóczi út elején, a Skálánál volt. Az egyéni számokat követően került sor a Depónia futásra, amelyre a fentiekkel ellentétben kizárólag a helyszínen lehetett nevezni, méghozzá egy laposra taposott PET palackkal. 

Az 1,6 kilométeres távon kicsik és nagyok közösen kocogtak és nem csak a mozgás öröméért és a tisztább környezetért, de az oktatási intézményekért is futottak, ugyanis a futást idén is felajánlhatták egy választott fehérvári iskolának. A nyolc legnépszerűbb intézmény értékes nyereményekben részesül. 

A hétfői meleg kitartott a késői rajtig, ettől függetlenül nagy elánnal és jókedvűen vágtak neki a távoknak a versenyzők, akiknek a versenyen való indulás egyben lehetőséget jelent arra is, hogy kedvezményesen vásároljanak belépőt a budapesti Atlétikai Világbajnokságra. A VB jegyében egyébként egy kisebb akadályfutó és távolugró pályát is felállítottak, amelyen bárki megmérethette magát a TESZ futás alatt. 

A mini akadályokkal felépített pályán is végig lehetett futni
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában