Telt ház és taps

2023.05.23. 20:00

Tavaszi zsongás, avagy néptáncos gálaműsor a Jákyban (Videóval)

Csordultig telt a Jáky József Szakgimnázium tornaterme kedden délután, ugyanis Tavaszi zsongás címmel itt mutatták be a Munkácsy Mihály Általános Iskolában tanuló növendékek év végi néptáncelőadását.

Kecskés Zoltán

A negyedikes tanulók nyitották meg a gálaestet: mezőföldi, eszközös táncokat és ugróst mutattak be.

Fotó: Fehér Gábor

Tavaszi zsongás – már az elnevezésből is lehet sejteni, hogy bizony élettel telt meg nem csak a táncparkett, de a gálaműsornak otthont adó létesítmény nézőtere is. Büszke szülők, barátok, ismerősök, érdeklődők sorakoztak a város szívében található tornaterem emeletén, vagy foglaltak helyet annak lelátóin. Olyan volt – úgy vélem –, mint ahogy azt a szervezők megálmodták. Több száz néző előtt zajlott a gálaest, ameddig a szem ellátott, mindenütt emberek voltak.

A műsor első részét a negyedikes tanulók nyitották, akik mezőföldi, eszközös táncokat és ugróst mutattak be. Becze Ferencné igazgatóhelyettes köszöntőjében nem győzte dicsérni a negyedikeseket, akik egész évben biztos pillérei voltak az intézmény rendezvényeinek. Ezek közül kiemelkedtek azok a fellépések, melyek a zene világnapjához, az adventi hangversenyekhez, valamint a március 15-i ünnepi műsorhoz kapcsolódtak. Őket követte a 2. évfolyam vidám dalcsokra, ritmushangszeres játéka, majd a Hajnal Hanga 6. a osztályos tanuló zongorajátékát hallgathatta meg a publikum.  A gálaest második felében elsőként a 2. évfolyam tanulói léptek a színre, akik a legkedvesebb játékaikat fűzték csokorba. A jókedvű játékfűzést Szencsenkó Sára 6.b osztályos tanuló zongora játéka és a 4. évfolyam kórusának kánonja követett. A műsor zárásaként a hangulat még inkább a tetőfokára hágott, ugyanis a 6. évfolyamosok nem akármilyen tánccal, a sajátos hangszereléséről, ritmusos üteméről híres moldvaival koronázták meg a délutánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában