Ragyogó napsütés, kiváló hangulat

2023.05.06. 18:30

Szívhez szóló dallamok töltötték meg Martonvásár főterét (videó)

Szombaton délelőtt a ragyogó napsütés mellett a 2018 tavaszán alakult Martonvásári Kismamakórus dalai aranyozták be a BBK rendezvényudvarát.

Kecskés Zoltán

A Piac + Program elmaradhatatlan kelléke a játszószőnyeg.

Fotó: Kecskés Zoltán

Az éneklés természetes örömforrás, ami születéstől, sőt már azelőtt is kísér minket – erre élő példa a Zámolyi Eszter és az általa alapított Martonvásári Kismamakórus. Az immáron vidéki kisvárosban élő édesanya kiskorától kezdve a zenének él, kvázi családi örökség és ezt szerette volna átadni, másokkal is megosztani új otthonában, Martonon is, így jött a kórus ötlete. Azt hiszem az ilyen emberre mondják; Istenadta tehetség!

A Martonvásári Kismamakórus koncertje magával ragadó volt.
Fotó: Kecskés Zoltán

– Amióta megszületett a kisfiúnk és kiköltöztünk Budapestről, az életem átalakult, sok zenei tevékenységről le kellett mondanom, de nagyon hiányzott a közösségi éneklés. Azon gondolkoztam, hogyan és kikkel tudnám ezt visszahozni, így hát kiírtam a facebookra, a kismama csoportba, hogy kórust szeretnék alapítani, a többi már történelem. A kórus által nem csupán énekeseket, hanem közösséget is kaptam. Összefoglalva azt mondhatnám, hogy a Martonvásári Kismamakórus az élethelyzetünkre adott művészeti válasz – nyilatkozta a feol.hu-nak Zámolyi Eszter a kórus alapítója és zeneszerzője a BBK rendezvényudvarán a koncertet követően. Majd a játszósarok felé vette az irányt kisfiához, Marcihoz, ahol újabb népdal-feldolgozással örvendeztette meg a zöld szőnyegen játszó lurkókat, akik a Kulturális Egyesületnek és a BBK-nak köszönhetően kipróbálhatták a legújabb játékokat is. Valamennyi korosztály megtalálhatta a kedvére valót, a pöttyös labdától, az építőkockán át, egészen a bevásárló- és babakocsiig. 

Akik pedig egy jó fokhagymás, sajtos, tejfölös lángosra vágytak, megtehették. Mondanunk sem kell, elképesztően jó volt, akár csak a délelőtt nagyszerű programokkal, ahol még az ebédhez friss hozzávalókat is begyűjthettünk.

Friss zöldségekből ezúttal sem volt hiány. Kígyózó sorok a martonvásári piacon.
Fotó: Kecskés Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában