Paprikás krumpli, lángos és palacsinta

2023.05.23. 11:30

Mátyásdombon is megünnepelték lurkókat

A falu apraja-nagyja részt vett a második alkalommal megrendezett mátyásdombi gyereknapon. Tudtuk meg az egyik szülőtől, Jakab Szilviától, aki többedmagával együtt kivette a részét a szervezésből.

Kecskés Zoltán

Húzták a kötelet a mátyásdombiak, a polgármester is a földre huppant.

Fotó: Dudar Rebeka

– A gyereknapot Dudar Rebeka ötlete alapján a polgármester és az önkormányzat segítségével jött létre. A férjemet (Jakab Róbert) és engem kértek fel a sportjátékok levezetésére, amit örömmel vállaltunk el. Mondanom sem kell, az apróságoknak nagyon tetszett a különböző ügyességi, ahol a résztvevők csokit, illetve cukrot kaptak a ajándékba. A kötélhúzásban már a felnőttek is aktívan kivették a részüket. Volt ám sok nevetés, például amikor a polgármestert a füvön húzták a fiatalok – nyilatkozta Jakab Szilvia, aki hozzátette, hogy kísérőprogramokból sem volt hiány mindenki nagy örömére:

– A vasárnap délutánon Reményi Dezsőék elhozták a gyönyörű veterán autóikat, amivel fényképezkedni is lehetett, miközben a művelődési házban a hüllőkiállítást nézhették meg az érdeklődők, sőt a bátrabbak a nyakukba is vehettek egy-két szép példányt. Volt még kis körhinta a gyerekek nagy örömére és persze fagyi, vattacukor, jégkása, és ugrálóvár is. Természetesen az elmaradhatatlan paprikás krumpli, palacsinta, illetve a lángos sem maradhatott el Tóth Mária, Szabóné Márti és Kovács Rozália jóvoltából. Egyszóval egy csodálatos, közösségteremtő nap volt Mátyásdombon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában