Volt itt minden

2023.05.23. 07:30

Közösségi majális Kálozon

Családi programok, főzőversenyek, mulatság, gyerekprogramok és szikrázó napsütés – így foglalhatnánk össze a hétvégi majálist a Dél-Fejérben lévő településen. Ahogy Karácsony András, a kálozi faluház közművelődési szakembere mondta a feol.hu-nak: „Minden flottul zajlott!"

Kecskés Zoltán

A kangoo-t is ki lehetett próbálni kálozi falunapon.

Forrás: Önkormányzat

– Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a kiadós esőzések után egy napsütéses szombaton rendezhettük meg a Kálozi Majálist – kezdte beszélgetésünket Karácsony András – A Faluház szakkörei, foglalkozásai mellett az óvoda is készült kézműves programokkal. A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával megvalósuló szakkörök záró kiállítására is sor került. Itt a hímzők, bútorfestők, és a vesszőfonók munkáiból láthattunk érdekességeket – tette hozzá, majd a további programokra és a fellépőkre is kitért.

36 kiló lisztből sütöttek mennyi lángost a kilátogatóknak.
Fotó: Karácsony András

– A gyereknek volt még óriás kirakó, légvár, kis kőrhinta is. A sportot kedvelőknek lehetőség volt jógázni, aerobikozni, de a kangoo-t is ki lehetett próbálni, na meg persze kispályás foci is volt helyi és számos vidéki csapattal.  Szerepeltek még a Kálozi Őszikék Nyugdíjas Egyesület tagjai, Horváth Györgyi, valamint a szenior táncosok is és lovaskocsikázás is. S hogy ne maradjunk éhen, lelkes önkéntesek 200 főre főztek babgulyást és 36 kiló lisztből sütöttek lángost, és mindezt ingyen osztották ki a rendezvényre látogatók közt. De volt mini ufo játék, kistraktoros kisvonat, tűzoltó autó és rendőrautó is. Az estét bál és diszkó zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában