Zöldellő környezet

2023.05.08. 19:00

Injektálással védik a ráckeresztúri vadgesztenyefákat

Az eljárásnak köszönhetően várhatóan egész nyáron dús lombkoronát viselhetnek a település gesztenyefái.

Héjj Vivien

A legtöbb gesztenyefa már virágba borult, látványuk szemet gyönyörködtető

Fotó: Héjj Vivien

Megyeszerte szemet gyönyörködtető virágtengert vonultatnak fel az utak mentén és a parkokban elhelyezkedő vadgesztenyefák. A növények védelme a legtöbb településen prioritást élvez. Így van ez Ráckeresztúron is, ahol a település önkormányzata nagy figyelmet fordít a falu közterületein zöldellő fák ápolására. Legutóbb különleges eljárással kezeltették a település gesztenyefáit.

A kezelésnek köszönhetően az elkövetkező hónapokban is egészséges és zöldellő gesztenyefák fogadják a helyieket Ráckeresztúron
Forrás: Önkormányzat közösségi oldala

– Azért, hogy lombozatuk megmaradjon, és ne hulljon le a nyár közepére, injektálással kezeltettük őket kártevőjük, az aknázómoly kártétele ellen. Közterületen és ekkora fáknál a permetezés szinte lehetetlen, és az emberek és az állatok védelme érdekében nem is igen ajánlatos. A fák „beoltása” viszont új, gyors és hatékony módszer. A törzsbe juttatott rovarölő szer a levelekbe is eljut, és elpusztítja az aknázómoly lárváit. – olvasható az önkormányzat tájékoztatójában.

A Hősök terén és a temetőben álló gesztenyefák borostyán mentesítése már tavaly megtörtént, a mostani kezelést követően várhatóan egész nyáron – és még hosszú éveken keresztül – dús lombúak és egészségesek maradhatnak a fák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában