Sikeres akció!

2023.05.06. 09:00

Egy több mint 250 éves matuzsálemet is megöleltek az előszállásiak

Az előszállási Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár vidám kihívásra hívta áprilisban a község lakóit. Ahogy megszokhattuk Tábiné Nyúl Gabriellától és csapatától, ismét sikerült megmozdítaniuk a helyieket.

Kecskés Zoltán

A kép Dégen a kastélyparkban lévő legidősebb fa ölelésekor készült! A fát 1757-ben ültették!

Fotó: Könyvtár

A közelgő madarak és fák napja alkalmából hirdettek érdekes akciót, melyben arra biztatták a lakosokat, hogy április 17. és április 30. között, 1 perc időtartamig öleljenek át egy fát és készítsenek róla fotót. Teljesíteni lehetett erdőben, utcán, parkban, iskola vagy óvoda udvarán, illet bárhol, ahol fa van. Mutatunk néhányat belőlük mosolygós könyvtárosunk segítségével:

Néhány fotó a beérkezettek közül. 
Fotó: Könyvtár

– Igen, lezárult a faölelős akció. Több mint 20 fotót kaptam, ebből több mint 15 egyéni, de akad köztük csoportos, sőt ovis kép is. Össze fogok állítani egy kis klipet is a fotókból. Viszont, hogy melyik fa lesz az év fája az majd csak május 10-én derül ki állítólag. Nagyon örülök, mert az idén már felnőtt faölelőim is voltak.  A felhozatal vegyes, mert tényleg útközben, parkban, játszótéren, otthon, kirándulás közben is készültek fotók. A legidősebb fa, ami ölelést kapott a dégi kastélypark egyik fája, 1757-ben ültették. A legfiatalabb faölelőm két és fél éves, a legidősebb pedig közel jár az 50-hez. Köszönöm a részvételt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában