Állatvilág

2023.05.20. 10:00

Bűbájos "kis fehér izét" kaptak lencsevégre Martonvásáron

A természet kis jégvarázs hőse a fehér hermelin – melynek egy tüneményes példányát fotózta le nemrégiben Martonvásár határában a hobbi természetfotós, Akli István. Mutatjuk!

S. Töttő Rita

Fotó: IstiAkliPhoto Facebook oldala

A vizes élőhelyeket szereti, ám sajnos egyre nagyobb pechje van a fehér bundás hermelinnek, hiszen nincs hótakaró, amely biztosítaná az ő biztonságát a természetben. Így pillantotta meg Akli István is a kis hófehér példányt – a fotót pedig nemrégiben tette közzé a közösségi oldalon. István el is mesélte a feol.hu-nak a ritka találkozást:

- Február 15-én szokásos délutáni természetfotós sétámra mentem, róka volt a cél illetve őzbak. Sajnos semmi nem volt kint, pedig már bejártam egy elég nagy részt. Éppen indultam volna vissza az autómhoz, de a szemem sarkából láttam, hogy valami kis fehér izé ugrál a nádas mellett. Próbáltam közelebb kerülni hozzá, de közöttünk fagyott talajvíz volt, így az a 15 perc, amíg figyeltem és fotóztam őt, az beázott cipővel, fázva telt. De teljesen megérte! Szegénykém nem tudja, hogy manapság felesleges a fehér bunda, hisz nincs hó. Sajnos a fények nem voltak már igaziak a fényképezéshez, de megpróbáltam a maximumot kihozni – emlékezik vissza a különleges pillanatra István.

Fotó: IstiAkliPhoto Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában