Ha haltetemet lát, jelezze!

2023.03.26. 15:26

Természetes elhullás miatt látni döglött halakat a Sóstón

A minap egy székesfehérvári csoportban vetette fel valaki, idézzük: "sok a döglött hal a Sóstó vizében". Akkor, Székesfehérvár városgondnoka válaszolt a felvetésre, miszerint természetes elhullásról van szó, a kollégái folyamatosan gyűjtik a tetemeket.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Sóstó Székesfehérvár közösségi oldal

A Sóstó Székesfehérvár vasárnap erre reflektálva tette közzé közösségi oldalán, hogy jelzést kaptak, miszerint látni néhány elpusztult halat (főleg ezüstkárászt) a partközelben. Mint írták, a hét folyamán a víz hirtelen melegedni kezdett és a fronthatások is jönnek-mennek, nem kímélnek sem embert, sem állatot. "A tóba érkezik a friss víz a Basa-árok felől és a Déli-tómeder zsilipje is nyitva van. A teljes víztest megmozdult és az iszapból is felszabadított némi kén-hidrogént. Ilyen előfordul, de naponta figyeljük az élőhelyek állapotát. Természetesen az áramlatokkal partközelbe került hordalékot és tetemeket ki fogjuk szedni a ma érkező újabb front elvonultával. Bárki érzékel bármilyen problémát, kérjük jelezze felénk, ne egyéb fórumon keltse a hangulatot feleslegesen" - írták, majd hozzátették: a [email protected] és a [email protected] emailcímre lehet írni a fenti esetben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában