Éremeső

2023.03.17. 10:00

Radnai Zoli és Szőke Fanni tanítványai taroltak a táncversenyen

A minap a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola sárbogárdi TenDance tánccsoportja részt vett a VI. Bem Kupa elnevezésű megmérettetésen. Radnai Zoltán és Szőke Fanni táncművész növendékei pedig egyenesen taroltak: mindenki éremmel gazdagodva tért haza!

Kecskés Zoltán

Boldog, mosolygós arcok a díjátadó után: mindenki éremmel gazdagodva tért haza!

Fotó: Radnai Zoltán

A sárbogárdi művészt, tánctanárt senkinek sem kell bemutatni. A méltán híres sárbogárdi tánckavalkád egyik szervezője az elmúlt évtizedekben letette a névjegyét. Vallja, a tánc érzelmeket vált ki belőlünk, néha elringat és mesél nekünk, néha felpezsdít és határtalanul boldoggá tesz. Ezt a hitvallását pedig igyekszik tanítványainak is átadni Szőke Fannival együtt. Mint a mellékelt ábra is mutatja, sikeresen.

A március 15-i, budapesti versennyel kapcsolatban elmondták, hogy a cecei intézményt képviselve két formációs csapattal is jelentkeztek junior és ifjúsági korosztályban. Vadonatúj kűrökkel készültek a tavaszi versenyszezonra és ez volt az első megmérettetés, ahol bemutatták a tanultakat. Junior csaptuk végül a harmadik helyet harcolta ki csodálatos előadásukkal, míg az ifjúsági kategóriában elindult csapatuk aranyérmet szerzett. Ahogy Radnai Zoltán fogalmazott, a táncosok kitartó felkészülésének eredményeképpen, szóló kategóriában is indítottak versenyzőt.

– Ez volt életük első önálló megmérettetése. Hatalmas lelkesedéssel készültek óráról órára, önálló soraikkal. 9 táncosunkat indítottuk arany és bronz kategóriában, ahol az arany minősítésért három táncot, a bronz minősítésért pedig egy táncot kellett előadniuk. Versenyzőink egy nagyon izgalmas és színes mezőnyben megmérettetve magukat, előadásaikkal kivívták kategóriájukban a minősítéseket és végül 6 bronz és 3 arany minősítéssel gazdagabban térhettünk haza.” – mondta Radnai Zoltán és Szőke Fanni, a csoportok edzői.

A Művészeti Iskola és edzőik rendkívül büszkék az eredményekre és izgatottan várják a következő hetek előttük álló versenyeit és kihívásait. A március 26-án megrendezésre kerülő versenyen még több táncossal és még több kategóriában vágnak neki a megmérettetésnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában