A járvány után először kerül megrendezésre

2023.03.01. 12:00

Így jelentkezhet a fehérvári női szűrőnapra - szűkös a határidő!

Most csütörtökön és pénteken, az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni a Család- és Nővédelmi Központ idei évi első női szűrőnapjára, melyet március 4-én rendeznek meg.

S. Töttő Rita

Keresztury Lászlóné, Nagy László és Östör Annamária jelentette be a szombati női szűrőnapot

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Hagyományos, ám a Covid járvány utáni első alkalommal újrakezdett női szűrőnapra várják március 4-én, szombaton délelőtt a székesfehérvári Család- és Nővédelmi Központban (CSNK) az előre regisztráló hölgyeket. Rákszűrésre, csontsűrűség, koleszterin- és vérnyomásmérésre lehet még jelentkezni a nap keretén belül – árulta el Nagy László, a CSNK vezető főorvosa szerdai sajtótájékoztatóján, ahol Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok hangsúlyozta: örül, hogy ismét a menetrendnek megfelelően rendezhetik meg a napot. Elsősorban a 25-65 év közötti, aktív hölgyeket várják, akik munkaidőben nehezebben tudják megoldani a szűrésre érkezést, éppen ezért 2-3 éve vagy talán soha nem is vettek részt hasonló szűrővizsgálatokon. Ezért a szombati nap, amikor sokan könnyebben el tudnak jönni egy ilyen programra.  

Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője a regisztráció kapcsán hozzátette: március 2-án és 3-án 8 és 13 óra között a 06-70-455-9930-as telefonszámon várják a jelentkezéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában