90. születésnap

2023.02.22. 12:30

A 90 éves Fertő Imre Józsefet köszöntötték Fehérváron

Az ARÉV egykori gazdasági igazgató-helyettese több évtizeden át gyakorolta közgadász hivatását. Munkával teli, aktív életét utazásokban, baráti találkozókban gazdag nyugdíjas évek követték. A 90. születésnapot feleségével együtt nagy családi körben ünnepelték. A város ajándékcsomagját és a miniszterelnöki gratulálólevelet Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő adta át jókívánságaival együtt az ünnepeltnek.

ÖKK

Fotó: Kiss László / ÖKK

Fertő Imre 1933. február 18-án született. Közgazdászként végzett és helyezkedett el először a pénzügy világában, majd az Alba Regia Állami Építőipari Vállalatnál találta meg helyét. Többek között nevéhez fűződik, hogy megszervezte a vállalatnál a dolgozók gazdasági képzését, úgy, hogy a Pénzügyi és Számviteli Főiskola kihelyezett tagozatot hozott létre Fehérváron. Hosszú évtizedekig dolgozott a vállalatnál, ahonnan gazdasági vezetőként ment nyugdíjba. Tudását tovább is adta, Győrben tanított több éven keresztül a főiskolán.

Feleségével 65 éve élnek békében, boldogságban. Két gyermeket neveltek fel, akik hat unokával ajándékozták meg őket. Szabadidejükben sokat utaztak, először hazánk szép tájait fedezték fel, majd miután kinyílt a világ, számos országba eljutottak. Imre bácsi szuper 8-ra forgatott útifilmjeit nemcsak a család, hanem a város közössége is megismerhette az Aranybulla Könyvtárban tartott vetítéssel egybekötött beszámolókon. A város fejlődésének részesei és szemtanúi voltak, a múltat gyermekeik kérésére visszaemlékezéseikben meg is örökítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában