Fehérvár Tüdeje

2023.01.10. 16:00

Türelem, fákat terem - épül a zöldövezet Fehérváron

Ahogy arról már bizonyára értesültek elindult a Fehérvár Tüdeje Program újabb üteme, az erdőtelepítés, mely kapcsán a város polgármestere, Cser-Palkovics András korábban elmondta, hogy a szakemberek munkájának csak évekkel később lesz látható eredménye, amikor az elültetett facsemeték termetes fákká érnek.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Ennek okán a városvezető nemrég felidézett egy korábbi projektet, amikor az Aszalvölgyi árok mentén végeztek erdőtelepítést még 2014-ben. 

„Ahogyan minden faültetésnél, erdőtelepítésnél, úgy itt is az igazi eredményre várni kell, amíg a természet teszi a dolgát. Az akkori és a mostani fotók nagyon jól mutatják, hogy a szakszerű telepítés mellett a legnagyobb szerepe az időnek, így a türelemnek van a zöldberuházásokban. Persze, a látványtervek impozánsak tudnak lenni, de ilyen a természetvédelemben a természet dolgát csak részben tudjuk átvenni” – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András, majd hozzátette, bízik abban, hogy a későbbi és a mostani fa és erdőtelepítéseink is olyan szépen fognak fejlődni, mint a Lehel utcai melletti kiserdő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában