Digitalizáció

2023.01.17. 15:00

Nem kell pánikolni: online e-matrica-lekérdezővel újít a NÚSZ

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felületén, így már egy adott járműre érvényes autópálya-matricákról lehet tájékozódni, ezzel a társaság újabb lépést tett az ügyintézési folyamatok digitalizálására.

NÚSZ, KZ

Fotó: Karnok Csaba/DM

Mint kiemelték, erre azért volt szükség, mert a telefonos ügyfélszolgálatra érkező hívások közül minden ötödik esetében egy adott járműre érvényes autópálya-matricákról érdeklődtek ügyfeleik. 

„2022-ben nagyjából 25 ezer alkalommal kérdeztek rá a közlekedők arra, hogy van-e matricájuk, és ha igen, meddig érvényes. Ezért a NÚSZ Zrt. – az ügyfelek igényeihez igazítva, és az új vállalati digitalizációs törekvéseket szem előtt tartva – útjára indította saját e-matrica-lekérdezőjét, amely az egyetlen pontos és hivatalos tájékoztatást tartalmazó online felület Magyarországon." – olvasható a honlapon

A felület segítségével bárki megnézheti, hogy egy adott gépjármű a lekérdezés időpillanatában rendelkezik-e érvényes autópálya-matricával, függetlenül a vásárlás módjától és helyétől,  azaz mindegy, hogy a vignettát a társaság viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában