Január 18-ig

2023.01.11. 15:55

Még egy héten át lehet jelentkezni az idei Pesovár-versenyre

A 2022/2023-as tanévben ismét meghirdeti a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület. Január 18-ig várják a megyei szólisták és csoportok jelentkezését.

Héjj Vivien

Fejér vármegye egész területéről várják a 6 és 24 év közötti iskolai és iskolán kívüli csoportok, szólisták jelentkezését

Fotó: Fmh-archív

Az évről évre megrendezett Pesovár-verseny célja a magyar néphagyomány megőrzése és továbbadása, valamint az, hogy fellépési, bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak azon énekeseknek, zenészeknek, akik iskolában vagy művelődő közösségben foglalkoznak a hagyományápolás ezen formáival.

A szervezők Székesfehérvárról és Fejér vármegye egész területéről várják a 6 és 24 év közötti iskolai és iskolán kívüli csoportok, szólisták jelentkezését. A versenyt két oktatási intézmény típusban hirdették meg, ennek értelmében az általános tantervű iskolák diákjait és a zenei művészeti tantervű iskolák diákjai külön elbírálás alá esnek.

Az énekesek és a hangszeres zenével foglalkozók énekes, zenekari és vegyes kategóriában jelentkezhetnek a népdaléneklési és népzenei versenyre. A produkciókat háromfős zsűri értékeli pontozásos rendszerben, az elődöntőkből továbbjutásra az általános és a művészeti iskolás fellépők közül ötven-ötven százalékos arányban, a legmagasabb pontszámot elérőknek lesz lehetősége.

A produkciókat a szülők, a tanárok, illetve a nagykorú versenyzők a fehervariprogram.hu oldalon található online felületen nevezhetik be, ahol rögzíteni kell, hogy a jelentkező melyik területi elődöntőn szeretne színpadra lépni. Az elődöntőket február 3. és március 10. között tartják a vármegye hat helyszínén. A továbbjutók a döntőben, március 30-án és március 31-én mérhetik össze tudásukat.

A Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyre január 18., szerda 20 óráig várják a nevezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában