Frissen Fejérből

2022.12.06. 09:28

Itt a fehérvári rock and roll télapós dal!

Valószínűleg még Brian Setzernek is bugira indulna a lába, ha meghallaná Bokányi Zsolt – alias Boka - két új télapós dalát. A fehérvári zenész és rádiós műsorvezető igazi üdítő kivételt hozott az ünnepi dalok sorába belőtt sérójú, gitárt ragadó rock and roll télapójával. Persze van itt száncsengő, gyertya, hófehér táj és jeges szél is, ahogyan annak lennie kell.

S. Töttő Rita

Az adventi ráhangolódás közepette egy igazán fehérvári alkotással találkozhatunk az éterben az elkövetkezendő napokban. Bokányi Zsolt zenész és rádiós műsorvezető két télapós dalt is bemutatott közönségének: a Rock and roll télapó és a Száncsengő Boogie gyerekeket, felnőtteket egyaránt hangulatba hoz.

Forrás: Bokányi Zsolt 

- Alapvetően „fázom” a karácsonyi daloktól, de most úgy gondoltam, két üdítő kivételt hozok a hallgatóságnak – mondta a feol.hu-nak Boka. A zenész a Száncsengő Boogie dalt Menyhárt Mihállyal  - aki többek közt az End of Paradise heavy metal zenekar tagja -  készítette, a Rock and roll télapó pedig – mint kiderült -, valós gyermekorri élményen alapul.

- A gyermekkori télapós álom keveredett bennem már akkor is a rock and roll szeretetével, s hát ez lett belőle mostanra – árulta el a zenész: „Ősz szakállán megcsillant a havas téli táj, de mögötte a két rénszarvas rock and roll táncot jár az éjben… Valamikor nagyon régen, ébredés után, rádöbbentem, hogy álom volt az éjjeli mikulás…” – áll a dalban is. Boka számára mindkét dal megírásakor az volt fontos, hogy ne legyen kommersz, mégis ott legyen benne minden, ami rock and roll és boogie, és persze minden, ami ünnepi: száncsengő, gyertya, hófehér táj és jeges szél. S hát milyen is lenne egy télapó a rock and roll zenész fejében? Egy menő mikulás, aki belőtte séróját és természetesen fogott egy rock gitárt… A többit nem elképzelni, hanem meghallgatni kell.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában