Remek kikapcsolódás

2022.11.10. 08:00

Őszi biciklitúra a Sárrét látnivalóival

Tudtad, hány patak és tó található Úrhida, Szabadbattyán és Tác környékén? Ismered a környék kerékpárútjait? Jártál már a szabadbattyáni Kula toronyban és Tác-Gorsiumban? Ki hallotta már, hogy épül egy eredeti méretű római kori hajó: egy folyami őrnaszád, amilyen egykor a Sárrét vizeit járta?

Hajdú Marianna

Forrás: Pexels

Ezekre a kérdésekre kaphat bárki választ, aki részt vesz az Úrhida Község Önkormányzata, a Zöldellő Sárrét Egyesület és a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezetével együttműködésben szervezett hétvégi biciklis túrán.
A túra november 12-én reggel 9 órakor indul. Az útvonal a következő lesz: Úrhida szelfipont – Kossuth Lajos utca – Rózsa utca – Kishegyi utca – Szabadbattyán Cifrakert – Szabadbattyán Kula torony – Szabadbattyán Széchenyi u. – Tác-Soponya kerékpárút – Tác-Gorsium.
A túra során programokkal is gazdagítják az élményeket. Szabadbattyánban a  Cifrakerti tó és szigetet lehet megnézni majd a Kula torony következik. Záró eseményként Tác-Gorsiumi séta és az épülő hajó megtekintésével ér véget a túra. A táv pontosan 11,7 km oda, a visszaút – kitérők nélkül – valamivel kevesebb.
Mindenki vigye magával a megfelelő állapotú bringáját és az időjáráshoz szükséges öltözékét, na meg a töretlen jókedvedet. A program ingyenes, de a szervezők megköszönik, ha regisztrálnak a túrázni kívánók, így könnyebben számolhatnak a résztvevők számával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában