Frissen Fejérből

2022.09.02. 14:30

Nyolc férőhelyes bölcsődét adtak át Bodajkon

Korábban más funkciót ellátó helyiségekből kialakított bölcsödét avatott a Bodajki Zengő Óvoda. A szeptember elsején tartott eseményen már nemcsak az avatás miatt megjelent politikusok és vallási személyek voltak jelen, hanem maguk a gyermekek is, akiket most még csak szoktatnak a szülők a közelgő elszakadáshoz.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Van még egy egészen ifjú apróság a Bodajki Zengő Óvoda bölcsődéjében, így a nyolc férőhelyes minibölcsiben most csak hét kisgyermek ismerkedhet a nagyvilággal, ám az előírás szerinti kor betöltését követően érkezhet a 8. bölcsiskorú bodajki gyermek. Mindenből nyolc van, így asztalkából és szekrénykéből is, ám amíg a másik hét jele már ott ragyog mindenhol, minden nyolcadik bútor vár még valakire. Mint megtudtuk, innentől felmenő rendszerben érkeznek a gyerekek, vagyis amint eléri valaki az óvodai kort, illetve fejlettséget, az átkerül az oviba, és a helyére azonnal érkezik egy lehetőségre várakozó új bölcsis.

Mivel a tanév első napja a legtöbb településen zuhogó esővel indult, így a rövidített átadó ünnepségen úgy fogalmazott Wurczinger Lóránt, hogy akkor kell bölcsödét avatni, amikor jól esik. A polgármester kitért a kivitelezés során tapasztalt nehézségekre is, de örömmel jelentette be, hogy a bölcsőde elkészült.

A szalagátvágást nem egyedül végezte a város vezetője. Segítségére volt Törő Gábor is, aki azt mondta: - Fontos dolog, hogy a családok támogatása a bölcsődeépítésekkel is megtörténik, hiszen a szülők így el tudnak menni dolgozni és mivel a támogatási rendszernek köszönhetően a fizetés mellett a GYES és a GYED is felvehető, jelentős bevételekhez juthatnak a családok, ami a mai ellentmondásos időkben ez komoly forrást jelenthet bárki számára. 

A katolikus egyház részéről Mórocz Tamás plébános áldotta meg az intézmény új részlegét és annak dolgozóit, lakóit, míg a reformátusok nevében Sallayné Sziki Judit lelkész kérte az égiek közbenjárását a kicsik védelmében. A lelkész azt mondta: - Bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom, ezért azt kívánom én is, hogy ez az épület valóban a jutalmat és a gyümölcsöt nevelgesse, érlelje. 

A meghívott vendégek be is mehettek kék lábzsákokkal a bölcsődés csoportba, ahol már javában folyt a nevelői munka. A beszoktatás nehéz procedúráját végző szülők most még ott tudtak lenni a gyerekek első lépéseit igazítva az önállóság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában