Mire kellhet?

2022.07.09. 07:30

Sokszor ellopják a kandeláber ajtókat Fehérváron

Sokaknak feltűnhetett az egyik székesfehérvári áruház parkolójában hiányosan, majd sajátos megoldással kiegészítve álló villanyoszlop. A kandeláber ajtajának hűlt helyét mára új fedés borítja, de nem ez az egyetlen eset, amelynek során nyomtalanul tűnik el egy ilyen ajtó.

Baráth Eszter

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / FMH

Az esettel kapcsolatban – amelynek során egy nylon darabbal és gyorskötözővel fedték le a villanyoszlop alkatrészeit – felkerestük az E.on áramszolgáltató céget. A vállalattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kollégáik is sokszor találkoznak hasonló esettel, gyakran előfordul, hogy a kandeláberek ajtajait lelopják. Mint mondták, ilyenkor az új alkatrész megrendelése és megérkezése igényel némi időt, felszerelésig pedig biztonsági okokból, a közvetlen érintésveszély elkerülése érdekében ideiglenes megoldást szoktak alkalmazni.

Ugyanakkor megtudtuk azt is, hogy az üzletes és a különböző magánlétesítmények világításai nem a vállalat felügyelete alá tartoznak. Tájékoztatásuk szerint pedig pontosan ez a helyzet a szóban fogó kandeláber esetében is.

Ezért felkerestük az üzlet kommunikációs osztályát is, akiktől megtudtuk, a kereskedelmi vállalat csupán bérlőként van jelen az érintett területen. – A hiba kijavítása tehát nem társaságunk feladata, ettől függetlenül, amikor az áruházunk munkatársai észlelték, hogy a kandeláber ajtaja hiányzik, haladéktalanul értesítették az épület tulajdonosát – kaptuk a választ a cégtől. Tájékoztatásuk szerint a tulajdonos az alábbi képen látható, még mindig ideiglenes, ám sokkal biztonságosabb fedést helyeztette a kandeláberre és ezzel egyidejűleg megrendelte a hiányzó ajtó pótlását is.

A biztonság érdekében fontos, hogy amennyiben hasonló esettel találkoznak, értesítsék az illetékeseket. Közterületi térvilágítás esetében az E.on 0-tól 24- óráig hívható  06/80-533-533-as hibabejelentő telefonszámát, magánterület, vagy üzlet esetében pedig a létesítmény helyszínen tartózkodó kollégáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában