Frissen Fejérből

2022.05.17. 15:30

Legalább két évtizedes múlttal rendelkező egyesület éledt újjá Fülén

Kiss Róbert polgármester felkérésére kezdte meg munkáját Némethné Rózsa Judit a Füle Községért Közalapítvány kuratóriumának elnökeként.

Hajdú Marianna

Némethné Rózsa Judit tele van ötletekkel

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A meglévő, viszont szinte egyáltalán nem működő egyesületet az alapjaitól volt szükséges újrateremteni. Csík József ügyvéd segítségével új korszak indulhatott az alapítvány életében. Az alapítvány számít a támogatásra és az önkéntes munkavállalásra is. A szociális tevékenységek mellett, mint az idősgondozás, családtámogatás, a település arculatának vonzóbbá tétele ugyanolyan hangsúllyal bír, csakúgy, mint az épített örökségek védelme, a tájjellegű konyha létrehozása tradicionális receptek alapján, minek egyik alappillére lehet a 100 újonnan ültetett gyümölcsfa termésének majdani, helyi recept alapján készült feldolgozása. Mivel nagy hagyománya volt a régi időkben Fülén a kenderáztatásnak, szeretnék ennek a szokásnak a hagyományát megőrizni és továbbvinni. Nagy tervek vannak készülőben a jövőre nézve, az 1000 éves múlttal büszkélkedő falu rejt még lehetőségeket. Készül a Széchenyi utcai közösségi szolgáltatóház, melynek kertjébe játszóteret terveznek az alapítvány munkatársai, remélve, hogy nemcsak a kicsik igényeit fogja szolgálni, de közösségformáló ereje is lesz. Ezen felül annyi a jó elképzelés, hogy csak győzzék a szorgos kezek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában