Csajos estek

2022.05.16. 17:00

Fontos, hogy legyen hobbink! - izgalmas előadással vár a Barátság mozi

Kötés, horgolás, bélyeggyűjtés vagy hajómodell-építés, főzés, magashegységi túrázás vagy éppen egy közösen olvasott könyvről való beszélgetés a barátokkal a könyvklubban – sokféle hobbi létezik. Erről hallhatunk előadást május 18-án Barátság moziban.

FMH

Örömforrásnak is nevezhetjük, még sincs mindenkinek hobbija. Pedig lehet, hogy szükség lenne rá…

Forrás: Shutterstock

A lényeg minden hobbiban ugyanaz: aki csinálja, annak a hobbi örömöt szerez, feltölti energiával, és új lendületet ad a napi rutinokhoz; egy jó lehetőséget adhat az önmegvalósításra, az álmok, vágyak megvalósítására, megmutathatjuk általa a kreativitásunkat. 
Több okból is választhatunk hobbit: szolgálhatja a stresszoldást – a kertészkedésről például több kutatás is bizonyítja, milyen hatékony ezen a területen. De igaz ez a zenehallgatásra és az olvasásra: már egy röpke fél óra is elég, hogy csökkenjen a vérnyomás, a pulzusszám. Az azonos érdeklődés jó közösségszervező erő is, társaságot szerezhetünk például egy túracsapatban vagy éppen az orchidea iránt rajongók között. Egy jól megválasztott hobbi segíti a személyiségfejlődést is, a kreatív hobbik például kifejezetten alkalmasak erre, hiszen sok olyan munkakör van, ahol ezt – az amúgy sok emberben meglévő tulajdonságot – nincs alkalom kihasználni. A hobbik mindennapokban betöltött szerepéről, fontosságáról beszél a Csajos estek következő programján Szűcs Izabella személyközpontú tanácsadó, neuropszichológiai szakpszichológus-jelölt, a Mindset Pszichológia munkatársa. Szemléletét a neuropszichológia, a rendszerszemlélet és a személyközpontúság határozza meg. Egyéni és csoportos pszichológiai fejlesztéseinek középpontjában az önszeretet témakörének égisze alatt az önfejlesztés és öngondoskodás áll. 
Boldogság, önbecsülés, hatékony stresszkezelés – talán nem is gondolnánk, hogy szabadidős tevékenységeink állnak e jelenségek metszéspontjában. Az est során e kedvtelések pszichológiáját járja körül az előadó gyakorlatias formában, kísérletet téve értékének tudatosítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában