Az Áron Nagy Lajos téren

2022.03.06. 20:41

Ökotudatos gasztro- és zenefesztivál volt Fehérváron

Betonékszer, pisztáciás őrölt kávé, gyümölcsös csokoládé és még számos különlegesség kínálta magát szombaton az első fehérvári gasztro- és zeneünnepen. A rendezvény ökotudatos volt – ami nem csak a portékákban nyilvánult meg, de abban is, hogy minden és mindenki közelről érkezett.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Március elején azért lehet jó gasztro- és zeneünnepet szervezni, mert akkor még egészen biztosan nem ütközik hasonló programmal a rendezvény – gondolja az ember, amikor baktat a volt Technika Háza, mai Fehérvári Civil Központ előtti térre. Standok veszik körbe az Áron Nagy Lajos teret, középen pedig egy színpad áll. A helyszín persze nem véletlen, hiszen egy civil szervezet, az  Ökotudatos Fiatalokért Egyesülete nyert pályázaton támogatást a megrendezésére. 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A standokon régi és új alkotók, kézműves gasztroműhelyek is helyet kaptak: volt sajtos, mézes, csokoládé-készítő, valamint ízes-illatos őrölt kávé-készítő is a sorok között, de egészséges teakeverékeket, kürtős kalácsot is kaphatott a látogató. Az ajándéktárgyak között is akadt emlékezetes: betonékszerek, kanállal dekorált mécsesek, „pont ékszerek”, horgolt figurák sorakoztak a többi Fehérvár környéki alkotás között. S míg ez utóbbiak az anyukákat kötötték le, a gyerekeket az arcfestés és kültéri játékok. A zene pedig valószínűleg mindenkit: a délután folyamán fellépett a Gesztesi Alexandra-Birta Miklós duó, a Like a bird, valamint a Horváth János Quintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában