Frissen Fejérből

2022.02.19. 14:36

Egy tengeri medve és seregnyi óvodás a Tálos Edit Alapítvány zeneovis farsangján

Uralkodónők, tündérek, vélhetően előbb vagy utóbb sheriffé avanzsáló cowboy, az Egy kupac kufli című mese hősei, egy valóságos tengeri medve; jóféle szerzetek lepték el szombaton a Szent István Művelődési Házat.

Majer Tamás

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Néptáncoktatók, kézművesek és muzsikusok is voltak közöttük. Történt ugyanis, hogy A Tálos Edit Alapítvány szervezésében hetente több alkalommal működő Zeneovi tagjai közös farsangi mulatságot rittyentettek saját kedvükre, meg egy kicsit a tél ellenében.

Bergerné Szőnyi Anna, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, negyedik éve farsangolnak együtt a zeneovisok. Azt is elárulta, szeretnék, ha a foglalkozásaikon zenei nevelést, zeneszeretetet nyerő óvodások közül később többen is a Hermann zeneiskola növendékei lennének. A szombat délelőtti mulatságon rajta kívül még Kósa Adrienn néptánc-pedagógus, óvónő jeleskedett tánc- és általános játékvezetőként.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Varró János népzenész szolgáltatta a talpalávalót, s több alkalommal hangszer-bemutatóval is álmélkodásra bírta a leányokat, legényeket. Itt tesszük közé, ő öltözött tengeri medvének. Amikor még nem maskarában virított, lapunknak elmondta, az óvodások a hangszerek közül leginkább a xilofont, a különböző dobokat, ütőhangszereket, csörgőket és a citerát kedvelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában