Az első idei

2022.02.10. 16:30

336 emberen segíthettek a fehérvári katonák a véradással

Száztizenkét katona és honvédelmi alkalmazott adta vérét február elején, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred önkéntes programján, a szervezet Tombor István Sportcentrumában.

Gyimóthy Levente

Forrás: Földházi Enikő

2022 legelső székesfehérvári, honvédségi véradó napja a korábbi esztendő alkalmaihoz hasonlóan kiemelt jelentőségűnek számított, mert a járványhelyzetben fokozott igény mutatkozik a vérellátás területén.

 

Az önkéntesektől ezúttal több mint 50 liternyi vért sikerült levennie az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak. Ez a ,,vérveszteség” jelentős mennyiségnek számít, hiszen 336 embertársunk életén segít.

Forrás: Révész Csaba

Az esemény sikeres lebonyolításához a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a 43-as ezred állománya is hozzájárult, akárcsak a Székesfehérváron települt NATO Erőket Integráló Elem (NFIU); a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ-MNDC); az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái. Véradóként - az NFIU kötelékéből - román és bolgár katona is jelen volt.

 

A szervezésben nélkülözhetetlen munkát végzett Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt fejér megyei szervezetének koordinátora és Grell Norbert főtörzsőrmester, a 43-as alakulat zenész altisztje, aki évek óta szívén viseli a véradó napok zökkenőmentes lebonyolítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában