Frissen Fejérből

2021.11.06. 12:18

Férfiak sikeres szűrőnapja zajlott Fehérváron

Egymásnak adták a kilincset a résztvevők szombaton a Család- és Nővédelmi Központ férfi szűrőnapján. A nővérek szorgalmasan végezték a vizsgálatokat, amelyeket ezután az orvosok néztek át – a páciensek bevonásával.

FMH

Fotó: Simon Erika

– Koleszterin-, vércukorszint- és a prosztatavizsgálathoz szükséges PSA mérést végzünk az asztaloknál – mondják a kékruhás nővérek két páciens vizsgálata között a Család- és Nővédelmi Központ várótermében. Sűrű szombat délelőttjük volt: reggel 8 óra óta érkeztek a férfiak a speciálisan számukra meghirdetett szűrőnapra. Jó volt látni, hogy nagyon sokan – egyre többen – gondolták úgy, fontos, hogy tisztában legyenek az egészségi állapotukkal. A vizsgálatra érkezők időpontot kaptak, s bizony legtöbben időben meg is érkeztek a kitűzött órára-percre, teszik hozzá a nővérek, ahogy azt is: ezúttal is az 50-70-es korosztálynak azon tagjait tesztelték, akik már több éve nem voltak hasonló vizsgálatokon. A vizsgálati eredményekkel egyből mehettek is a résztvevők az ajtók mögött rájuk váró orvosokhoz – ahol pedig a manuális prosztatavizsgálatra kerülhetett sor. Ezen a szombaton kilencven férfi számára nyílt lehetőség a szűrőnapon való részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában