Frissen Fejérből

2021.11.14. 10:00

A gélnél hatékonyabbak a mosogatógép-tabletták

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a mosogatógép-tablettákat és géleket tesztelte: 25 tablettát és 13 gélt vizsgáltak laboratóriumi tesztekkel.

FMH

Meglepő lehet, de a mosogatógép-tabletták mindegyike meglehetősen környezetbarát

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

És hogy mire jutottak? A tabletták általánosságban hatékonyabb tisztító erővel bírnak, mint a gélek. A hiteles ökoszerek ugyanolyan hatékonyak, mint a nem minősített népszerű társaik. Mivel legfőbb összetevőjük a nátrium-karbonát, azaz a mosószóda, ill. a nátrium-perkarbonát, azaz folttisztító só, ezért minden mosogatógép-tabletta minimális környezeti hatású, viszonylag ártalmatlan, vagyis öko minősítésűek, az egyéb összetevőket korlátozzák.

Meglepő lehet, de a mosogatógép-tabletták mindegyike meglehetősen környezetbarát
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Ha a hatékonyság mellett fontos számunkra a környezettudatosság is, érdemes az EU ökocímkét (EU Ecolabel) keresnünk a csomagoláson. Ezt ugyanis csak azok a termékek kaphatják meg, melyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célt szolgáló termékeké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában