Életmódi

2021.07.03. 10:00

Hőségben is hosszú nadrágban? – Eredményes tippek és házi praktikák a narancsbőr eltüntetésére

Bizonyára sokak számára ismerős, amikor a nyári kánikulában rövidnadrágot húzni lenne a legésszerűbb, de tükörbe nézve, a narancsbőr miatt inkább hosszúnadrágra váltunk, az előző darabot pedig a fiók mélyére süllyesztjük.

Szűcs Zsuzska

Rendszeres testmozgással sikeresen vehetjük fel a harcot a narancsbőr ellen

Fotó: Shutterstock

A nők nagy százaléka él együtt a narancsbőrrel. De mi lehet ennek az oka? A cellulit legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara. A narancsbőrre való hajlam örökölhető, azonban számos életmódbeli oka is lehet.

Ilyen például a helytelen táplálkozás. A kevés vízfogyasztás is állhat megjelenésének a hátterében, akárcsak a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a mozgáshiány. Fontos leszögezni, hogy a cellulittól megszabadulni hosszú folyamat. Kellő türelemmel és odafigyeléssel azonban nem lehetetlen.

Első körben célszerű rendszert kialakítani a táplálkozást illetően. Napi öt, egészséges, minőségi alapanyagokból felépülő étkezés elengedhetetlen a narancsbőr elleni harcban. Az adalékanyagok és ízfokozók is kerülendők, célszerű friss fűszernövényekkel helyettesíteni őket. A vérkeringést serkentő, méregtelenítő ételek és italok segíthetnek megszabadulni a problémától. Ilyen például az alma, a brokkoli és az eper.

Rendszeres testmozgással sikeresen vehetjük fel a harcot a narancsbőr ellen
Fotó: Shutterstock

A rendszeres testedzés a narancsbőr legnagyobb ellensége. Bármilyen mozgásforma sikeres lehet, ami az egész testet alaposan átmozgatja. Segítség lehet még a rendszeres szaunázás. A magas páratartalom, a hőmérséklet, és a szaunaszeánsz utáni jeges fürdő után felpezsdül a vérkeringés, a bőr feszesebbé válik és az anyagcsere-folyamatok is felgyorsulnak. Kissé kellemetlen, viszont annál hatásosabb megoldás lehet a váltózuhany. Az esti tisztálkodás során érdemes a problémás területen hideg-meleg vizes zuhanyt alkalmazni, majd egy masszázzsal zárni a lefekvés előtti rutint. A tengerisós fürdő a magas nyomelem- és ásványianyag-tartalma miatt hozhat megoldást. Ha nincs a közelben egy tengerpart, akkor természetesen otthoni körülmények között, fürdősókkal is hasonló hatást érhető el.

Ha már nem marad más megoldás, a narancsbőr elleni készítmények is bevethetők. Ezek a krémek gyakran tartalmaznak illóolajokat, zöld teát, tengeri algát vagy koffeint, ezáltal beindíthatják a méregtelenítési folyamatokat.

Végül pedig egy rossz hír: nincs olyan módszer, ami egyszer és mindenkorra leszámol a narancsbőrrel. Tudatos életmódváltással, és pár egyszerű praktika betartásával azonban jól kezelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában