Koronavírus Fejérben

2021.05.04. 08:56

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának mennyisége Székesfehérváron

A 17. héten a szennyvízminták koronavírus eredményei erős ingadozást mutatnak, a korábbi heteket jellemző csökkenés megállt, ám megyénkben továbbra is fennáll.

Feol.hu

Nagykanizsa, 2020. mjus 22. Adamcsik Orsolya, a Pannon Egyetemhez tartoz Sos Ern Vztechnolgiai Kutat-Fejleszt Kzpont kutatja centrifugba helyez mintt, amikor szennyvzbl kszt a koronavrus kimutatsra alkalmas koncentrtumot a MOL nagykanizsai laborjban 2020. prilis 20-n. Az Innovcis s Technolgiai Minisztrium (ITM) tmogatsval a Pannon Egyetem, a Pcsi Tudomnyegyetem s a Mol egyttmkdsben kilenc vrosban indul kutatmunka a koronavrus kimutatsra a kommunlis szennyvizekbl. MTI/Varga Gyrgy

Fotó: Varga György

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legújabb tájékoztatása alapján a legtöbb vizsgált város szennyvizét stagnáló tendencia jellemzi. Amíg Budapest északi és déli szennyvíztisztító ellátási területén, valamint Debrecenben és Szolnokon ismét emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége, addig más településeken – Egerben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron és Tatabányán – csökkent.

A járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele.

Fotó: nnk.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában