Szponzorált tartalom

2021.05.26. 09:28

Sportosan elegáns férfiruhák a nyárra – mit érdemes választani?

Az idei, tavaszi időjárás eddig igencsak alulmúlja a várakozásokat.

Fotó: Pixabay.com

Több hideg rekord is megdőlt az ország egyes részein áprilisban és májusban, bár a globális klímaváltozás kapcsán többen azt tanácsolják, hogy igyekezzünk mentálisan felkészülni, hogy ez nemigen lesz jobb a közeljövőben. 2020 tavaszán is dőltek meg országos hideg rekordok is, de akkor (szinte) minden szem a koronavírus világjárványra tekintett (2020 áprilisában kétszer -10 °C alatt is mértek hőmérsékletet itthon, Zabaron, míg idén áprilisban -5,7 és -5,9 °C voltak a legalacsonyabbak, ugyanitt, májusban pedig -3,5 °C-ot mértek.).

De nyár azért lesz!

Tehát a május vége nem tűnik előnyárnak, de reméljük, ez minél hamarabb meg fog változni, és még az is lehet, hogy hamarosan be kell izzítani a légkondicionáló készülékeket, mert a hőség, kánikula is megérkezik. A jó idő közeledtével érdemes végiggondolni, hogy milyen lehetőségeket kínál a férfi divat.

Fel kell adni a divatot?

Ha hőség van, sokan úgy döntenek, hogy egy rövid nadrággal és egy világos színű inggel vagy pólóval meg is oldják az öltözködés (divat) kérdését. De a divat a segítségünkre lehet akkor is, ha egyszerre elegánsan és kényelmesen szeretnénk kinézni. Ha elsőre nincsen ötletünk, ez hogyan érhető el vagy hogyan érhető el a legjobban, mindenképpen nézzünk körül egy-egy szuper, hozzánk illő divat oldalon, a termékek között és az oldalak blogján is.

Milyen hibákat követnek el sokan a férfidivatban?

Rengeteg mindent. Nézzünk néhányat, amely különösen sokszor előfordul. Ilyen az, amikor a zakó rosszul van méretre igazítva. Nem tudja mindenki, de a vállaknál tökéletesnek kell, hogy legyen a zakó. A többi részt ehhez lehet igazítani, egy jó szabó minden mást meg tud oldani.

A nyakkendő hosszúságába is többen „belebuknak”. Mind a rövid, mind a hosszú nyakkendő elég kellemetlen hatást kelthet. Vagy legalábbis a tökéletes összhatást elrontja. És mi a tökéletes méret? Sokan úgy gondolják, az övig kell, hogy érjen a nyakkendő. Sőt, egyes igazán specifikusan azt adják meg, hogy a nyakkendő alsó csücske az övcsat felső és alsó része közé kellene, hogy essen, lehetőség szerint középre.

A zakóméret mellett sokan azzal válnak kegyvesztetté a divatot igazán értő szemek számára, akik a nadrágjuk méretét nem adják meg teljesen jól. És itt mi az arany középút? Ha a nadrág éppen csak érinti a cipőnket. És milyen nadrágot válasszunk? Alapvetően hosszabbat, hiszen ezt mindig meg lehet igazítani, míg egy rövidhez hozzátenni nemigen.

Bár a lehetséges (és bizony gyakori) hibák száma szinte megszámlálhatatlan, hadd emeljünk még egyet itt: a buggyos ing esetét. A feszülő ing (szinte) mindenkin jobban mutat, mint a laza, fodrozódó.

A méretek esetében a pontos méret levétele esszenciális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában