Szponzorált tartalom

2021.05.28. 12:55

Ne mulasszuk el a Vodafone adategyeztetést

A Vodafone adategyeztetés csak pár percet vesz el az életünkből, de nem érdemes megfeledkezni róla. Miért van rá szükség? Mi történik, ha kihagyjuk? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a fontos tudnivalókat.

Forrás: Pixabay.com

Kinek van rá szüksége?

Ma már mindenki tudja, hogy a feltöltőkártyás ügyfeleknek évente egyszer meg kell jelenniük a szolgáltató előtt. Persze, ezt nem muszáj szó szerint érteni, szerencsére interneten keresztül is elvégezhetjük, így lényegesen gyorsul a folyamat. A törvény 2017-ben született, és akkor legalább négymillió szerződésre vonatkozott, bár ez a szám mára lényegesen kisebb lett. Sokan inkább havi díjas előfizetésre váltottak, ami azt jelenti, hogy nem kellett többször ez ügyben felkeresniük a szolgáltatót.

Hogyan zajlik a Vodafone adategyeztetés?

Az utóbbi időben több ember látogatott el a Telefonszám tudakozó oldalra, de érdemes megjegyezni, hogy a Vodafone adategyeztetése számítógépről és telefonos applikációról is elvégezhető. Lényegében három dologra lesz szükségünk hozzá:

Elsőként a telefonszámot fogják ellenőrizni. Hogyan? Értelemszerűen küldenek rá egy SMS-t. Ez azt jelenti, hogy a riasztókban elhelyezett SIM kártyákat erre az időre telefonba kell költöztetni. Sajnos ez alól nincsenek kivételek, évente egyszer szét kell szerelnünk a riasztót. A Vodafone adategyeztetéshez kapott kódot csak akkor fogjuk megkapni, ha a SIM egy működő és bekapcsolt telefonban van, tehát erről ne feledkezzünk meg!

Adatok megadása

Miután beírtuk a kódot, jöhet az adatok megadása. Ehhez mindig szükség lesz egy érvényes fényképes igazolványra, ami lehet a személyi, az útlevél vagy a jogosítvány, és emellett kelleni fog a lakcímkártya is. Érdemes előre kikészíteni mindent, és a beírt adatokat kétszer is ellenőrizni. Elég, ha egyetlen számot nyomunk félre, és az egész procedúra sikertelen lesz.

Ha minden jól írunk be, akkor kapunk egy értesítést a sikeres Vodafone adategyeztetésről, és újra szabadok vagyunk egy évig.

Vodafone adategyeztetés elmulasztása

Igazából az adatok megadása nem tart sokáig, de egyesek úgy dönthetnek, hogy inkább kihagyják. Mi történik, ha nem végezzük el a fenti lépéseket?

Nos, először egy figyelmeztető üzenetet fogunk kapni, hogy hamarosan elérkezik a Vodafone adategyeztetés ideje. Szerencsére a szolgáltató minden egyes évben küld értesítőt, így biztosan nem fogjuk elfelejteni.

Ha azonban figyelmen kívül hagyjuk, és úgy döntünk, hogy nem tesszük meg a szükséges lépéseket, akkor a határidő lejártával a telefonszámunk törlésre kerül. TÖRLÉSRE. Más szóval megszűnik létezni. Ez elég komolyan hangzik, nem?

Csak és kizárólag akkor tudjuk használni a feltöltőkártyás számunkat, ha minden egyes évben megjelenünk az adategyeztetésre. Nem baj, ha rettegünk a technológiától, mivel bármelyik boltba bemehetünk. Az se baj, ha lusták vagyunk gyalogolni, mivel akár az ágyról is elintézhetjük. Bármelyik lehetőséget választjuk, összesen pár percet vesz igénybe az adategyeztetés, így nem érdemes kihagyni.

Ha pedig idő közben megváltoztak az adataink, akkor az év bármely napján beállíthatjuk az applikáción, asztali gépen vagy a bolti eladón keresztül. Ha nem akarunk kellemetlen meglepetéseket, akkor figyeljünk a Vodafone adategyeztetésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában