Csíííz

2021.03.23. 13:35

Lencsevégre kapták Fehérváron a „térképes” autót

Frissülnek az utcaképek, az országot járja az Apple Maps és a Google Street View autója is.

Feol.hu

Fotó: Olvasó (Gábor)

Nagy izgatottságra adott okot a közösségi médiában a hír, miszerint március 16-án ismét Magyarországra látogatnak a Google StreetView autói. A bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View képeinek frissítése a Google Térképen.

Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az utcák és utak mellett a Google több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket.

A jelek szerint a Google-lel szinte egy időben az Apple is útnak indította az autóit, az Apple hivatalos közleményben erősítette meg, hogy ez év márciusa és májusa között hazánkban is adatgyűjtést végez a Térképek alkalmazás frissen tartásához.

Székesfehérváron, az Új Csóri úton, a Kertész Csárdánál végül nem a keresőmotorjáról elhíresült cég, hanem az almás vállalat járművét kapta lencsevégre olvasónk, ami vélhetően Veszprémből érkezhetett. Ha tippelnünk kellene, akkor Fehérvárról képeket ezúttal nem készített, hiszen az autó tetején található 360 fokos kamera épp le volt hajtva a felvétel készültekor.

Fotó: Olvasó (Gábor)

[embed]https://www.feol.hu/digitalia/visszaternek-a-magyar-utakra-a-google-street-view-autoi-4743832/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában