Vajon működik?

2021.03.28. 06:50

Becsületkasszás frissítőpont – Remek kezdeményezés egy fehérvári házaspártól

A bizalom és a becsület két nagyon fontos fogalom az életben, ám sajnos egyre ritkábban találkozhatunk velük, pedig nagy szüksége lenne rá az embereknek. Egy fehérvári házaspár remek ötletével, a becsületkasszás frissítőponttal bizalmat szavazott az embertársaiknak, és lehetőséget adott, hogy bizonyíthassák becsületességüket. Ez pedig egy olyan körforgás lehet, ami kicsit jobbá teheti a világot.

Bagotai Zsanett

Iker Gusztáv és Ignáczy Rita ötletét nagyon jól fogadták a futók, túrázók

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nemrégiben Rákóczi Ferenc közösségi oldalán tett közzé egy videót a becsületkasszás frissítőpontról, amelyre a Velencei-tó közelében lévő kerékpárúton talált rá. Nem kell mondani, hogy ezzel mennyi ember figyelmét hívta fel a remek kezdeményezésre. Természetesen emberek százai osztották meg a videót, így hamar nagy hírnévre tett szert a frissítőpont. Már csak az volt a kérdés, vajon kinek a nevéhez fűződik? Hamar kiderült, hogy a Yellow Rabbit Team fantázianév mögött egy fehérvári házaspár áll, mégpedig Ignáczy Rita és Iker Gusztáv, akik igencsak meglepődtek, amikor a követőik száma rohamosan nőni kezdett. Nagyon örültek Rákóczi Feri posztjának, és hatalmas erőt adott nekik a továbblépéshez.

A házaspár sokat sportol a környéken, a Bregyóban, vagy éppen a Velencei-tónál. Évek óta triatlonoznak és saját tapasztalataikból jutottak el arra a pontra, hogy megvalósítsák az elképzelésüket.

- Arra gondoltuk, hogy az ötletünk mások igényeire is megoldás lehet. Jó üzleti lehetőségnek tűnt, de mára már ennél többet látunk benne és úgy érezzük, jó döntés volt belefogni. Az edzéseinken és a versenyeken is jellemző volt, hogy nem állt rendelkezésre megfelelő frissítési lehetőség ott és úgy, ahogy mi igényeltük volna. Az első gondolatunk ezért az volt, hogy “miért nem csinálunk a Bregyóban egy sportbüfét?”. De aztán más irányt vettünk, és tavaly novemberben kihelyeztük az első “fapados” frissítőpontot.

Iker Gusztáv és Ignáczy Rita ötletét nagyon jól fogadták a futók, túrázók
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A prototípust a Sukoró-Pákozd közötti technikai összekötő úton helyezték ki. Ezután a Bregyó Sportcentrumban jelent meg az a bizonyos láda. Mostanra pedig két új pontnak is örülhetnek a sportolók, ugyanis Pázmándon, illetve Pilis településen is meg lehet már állni frissíteni. Ezen kívül az ország több pontján készítik elő a kihelyezéseket, önkéntesek segítségével.

„Sukoró-Pákozd: már működik az új doboz, a szokásos helyen! Stabilabb, biztonságosabb és azért ilyen szép, mert saját fejlesztésű és készítésű is”
Fotó: YellowRabbit Facebook oldala

Nem kérdés, hogy nagy sikernek örvend a kezdeményezés, még a házaspárt is meglepték a visszajelzések. Napi szinten kapnak megerősítő üzeneteket és sok jelentkező támogatja őket, és egyre többen és többen használják a pontokat. És itt bizony fel is merül az a kérdés, hogy gyakorlatban mennyire működik a becsületkassza, mi a tapasztalat ez ügyben?

- Ez egy sarkalatos pont. Az eddigi tapasztalataink jók, de már most látjuk, hogy ezt valamilyen más formában fogjuk véglegesíteni. Úgy gondoljuk, hogy a bizalmi alapú elszámolás viszont az egyik fő egyediségünk marad.

Amikor a folytatás és a célok kerülnek szóba, szerényen nyilatkozik Gusztáv.

- Hagyjuk, hogy a maga útján bontakozzon ki a folytatás. A tervünk csak az, hogy továbbra is lelkesen, nyitott szemmel dolgozunk a projekten. Ez a számunkra is új módszer eddig kiválóan működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában