Sikeres összefogás

2021.03.09. 07:05

A koraszülöttek támogatásáért gyűjtöttek Fehérváron

A Plüss Kommandó indított gyűjtést a székesfehérvári koraszülöttosztály számára. A befolyt összeg segítségével a picik fejlődését és ápolóik munkáját kívánják támogatni.

Baráth Eszter

A babafészek az anyaméh biztonságának érzetét nyújtja a piciknek

Fotó: alapítvány

A Plüss Kommandó mindössze néhány napja indította el azt az összefogást, mellyel a Fejér Megyei Szent György Kórház koraszülöttosztályát támogatják. Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke lapunknak elmondta, a gyűjtés rövid időn belül sikeressé vált. Köszönhető mindez annak a több száz támogatónak, akik akár csak egy kávé árával járultak hozzá a cél eléréséhez.

A babafészek az anyaméh biztonságának érzetét nyújtja a piciknek
Fotó: alapítvány

A szervezet ötven speciális babafészekcsomagot juttat el a fehérvári osztályra, melyek mindegyike 8 darab gyógyító textilt foglal magában. A csomagok tartalma többek között babatámasztó, ölelő plüsskéz, valamint ultrahangozáshoz és lélegeztetőgéphez szükséges sapkák. Nyilka Ildikó kiemelte, ezek az eszközök rendkívül fontosak az inkubátorban lévő picik számára, hiszen ezek segítségével sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Ugyanakkor a nővérek munkáját is megkönnyíti a babafészekcsomag tartalma, hiszen eddig ezek többségét alternatív megoldásokkal helyettesítették, rövid időn belül viszont egységes felszerelés áll majd rendelkezésükre.

A csomagok néhány héten belül megérkeznek a székesfehérvári kórházba. Előtte azonban még a most összegyűlt támogatásokból be kell fejezni a textilek gyártását, melyeket egy magyar szakember készít a kicsik részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában