Egyetlen tabletta mögött mennyi érték, tudás áll…

2021.02.21. 07:25

Magyar Gyógyszer Védjegy segít a tájékozódásban a gyógyszerek között

A hazai gyógyszergyártók 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet. Használatára a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) adhat engedélyt.

FMH

Mint megtudtuk, Magyarországon kívül több mint száz országban gyógyulnak magyar gyógyszerrel

Fotó: Pixabay

Amikor kibontjuk egy jól ismert gyógyító készítmény dobozát, bele sem gondolunk, hogy egyetlen tabletta mögött mennyi érték, tudás és tradíció van. A hazai gyógyszergyártás jelentős mértékben járul hozzá a magyar betegek gyógyításához és a nemzetgazdasághoz, ráadásul teszi mindezt több mint száz éve.

A magyar gyógyszergyártók az ország legjelentősebb beruházói, foglalkoztatói között vannak. Magyarországon kívül több mint száz országban gyógyulnak magyar gyógyszerrel: a hazai gyártók termékeinek 82 százalékát külföldön értékesítik. A koronavírus-járvány okozta válság rámutatott, hazánk számára nagy előny, hogy az országban történelme van a gyógyszergyártásnak, s így biztos lábakon áll a termelés. A hazai gyógyszeripar számos betegségre kínál terápiát, de elsősorban olyan egészségügyi panaszokra, amelyek a magyar társadalmat leginkább sújtják: a többi között szív- és érrendszeri megbetegedésekre, anyagcserezavarokkal kapcsolatos kórképek kezelésére és idegrendszeri megbetegedésekre.

Mint megtudtuk, Magyarországon kívül több mint száz országban gyógyulnak magyar gyógyszerrel
Fotó: Pixabay

– A Magyosz azzal a céllal hozta létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott, fejlesztett gyógyszerekről – nyilatkozta Greskovits Dávid, a Magyosz elnöke.

Kizárólag arra a gyógyszerre kerülhet fel a védjegy, amely magyar forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik, és legalább egy további, Magyarországhoz szorosan kapcsolódó, kutatás-fejlesztési vagy gyártási tevékenységgel összefüggő, külön szabályzatban lefektetett feltételnek megfelel. Jelenleg tizenegy tagvállalat helyezheti el termékein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában