Botond seregélyesi otthonában cseperedik családja körében

2021.01.08. 07:00

Kacagós újévi karanténbaba Botond, Fejér megye idei első újszülöttje

Botond, Fejér megye elsőként született babája már otthon piheg családja nagy örömére. A kisfiú igazi karanténbaba, állítják a szülők, akik a szilvesztert még otthon tölthették…

S. Töttő Rita

A megye első, Fejér megyében született babája már seregélyesi otthonában szuszoghatja ki a szilveszteri fáradalmakat. A picit úgy hívják, hogy Takács Botond Imre, akit persze akkor még édesanyja, Takácsné Németh Anita pocakjában ért az éjfél. Ám pár órával később már boldogan vehette karjába ő és az apuka, Takács Péter az újévi újszülöttet. A házaspár január 3-án hazavihette a csöppséget, így elmondható, számukra igazán jól indult a 2021-es esztendő. Botond igazi karanténbaba, mondják róla a szülei.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megye első, Fejér megyében született babája ma már seregélyesi otthonában szuszoghatja ki a szilveszteri fáradalmakat. Takács Botond Imrét persze akkor még édesanyja, Takácsné Németh Anita pocakjában érte az éjfél, ám pár órával később már boldogan vehette karjába ő és az apuka, Takács Péter az újévi újszülöttet. A házaspár január 3-án hazavihette a csöppséget, így elmondható, hogy számukra igazán jól indult a 2021-es esztendő.

Botond igazi karanténbaba, mondják róla a szülei.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Péter a héten otthon van szabadságon, hogy segítsen az otthoni teendőkben, így volt ideje mesélni Anitával való megismerkedéséről is:

– Három éve ismerkedtünk meg egy véradás alkalmával, ahol én mint véradó, a párom pedig mint vérvételi asszisztens volt jelen. Ugyan nem ő vette tőlem a vért, de elkezdtünk beszélgetni. Így indult a kapcsolatunk – emlékezett vissza Péter. Tavaly márciusban, még a járvány kitörése előtt összeházasodtak. – Terveztük a nagyobb lagzit, de hamar kiderült, hogy erre mostanában nem kerülhet sor – mondja Anita, majd Péter hozzáteszi: – Akkor költöztünk ténylegesen Seregélyesre. A házikónk régen a nagyszüleimé volt, folyamatosan újítjuk. Erős családi kötelékben élünk, szomszédban az édesanyámmal.

Botond nagyon jó baba, kétóránként eszik, és egyébként nyugodtan alszik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Botond igazi ­karanténbaba, mondják, aki szilveszter éjjelén már jelezte, hogy kint a helye a nagyvilágban. Anita így emlékezik vissza:

– December 31-én már nagyon odavoltam, de mindenki azt mondta, ezek csak jóslófájások, hiszen január 11-ére voltam kiírva. Január 1-jén háromnegyed 3-kor folyt el a magzatvíz, 4 órára pedig már be is értünk a kórházba. Elvégezték mindkettőnknél a koronavírustesztet, tekintve, hogy Péter is szeretett volna bent lenni a szülésen. S mivel mindkettőnknek negatív lett, így már mehettünk is. Annyira előrehaladott volt a dolog, hogy már mehettem is a szülőszobára. Fél 5-kor vittek fel, és 8.34-kor már meg is volt a baba – mondja Anita, kisimulva, boldogan, első babás anyukaként. – Persze eleinte nagyon féltem a fájdalomtól, hiszen horrorsztorikat mesélt mindenki a szülésekről. De azt kell hogy mondjam, nagyon hamar és könnyen érkezett Botond, már amennyire lehet.

Azóta is minden rendben van a kicsivel, mondják a szülők, akiknek ez a hét igazi ajándék, hiszen együtt lehetnek, boldogan, nyugalomban, s még a mama is csak egyháznyira van tőlük. – Nagyon jó baba, kétóránként eszik, egyébként pedig alszik, és jelzi, ha éhes. Sőt, még csak most született, de már nagyokat nevetett a mamájára – áradoznak róla a szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában