21. századi sulirádió

2021.01.18. 07:10

Hétvezér podcast – A gyerekek aktívan részt vesznek a tartalomgyártásban

Székesfehérvár A tavaszi karantén időszak hívta életre a Hétvezér Általános Iskola podcast-csatornáját, amely azóta is működik, amolyan 21. századi sulirádióként.

Bokros Judit

Mecsei Balázs osztályában rendszeres a könyvajánlók készítése és megosztása. Ezek a felvételek is hallhatók a Hétvezérségek podcastcsatornán Fotó: Mecsei Balázs

A Hétvezérségek elnevezésű csatorna ötletgazdája az iskola pedagógusa, Mecsei Balázs, aki tavaly, a minden iskolára vonatkozó digitális oktatás ideje alatt találta ki, hogy így népszerűsít, oszt meg érdekes, főleg a Hétvezér diákjai által készített tartalmakat.

- A netes fórumok egyikén láttam, ahogy egy tanár kolléga saját anyagokat töltött fel podcastként, így jutott eszembe, hogy ezt mi is megtehetnénk. Először a gyerekek könyvajánlói kerültek föl, hiszen egyébként is csinálunk ilyeneket. Felső tagozatban tanítok, s minden év elején elmondom az osztályban, hogy mindenkinek kell egy-egy általa választott könyvet – lehetőleg regényt – ajánlania. A tanév során szépen sor kerül mindenkire. Ezt a feladatot csináltuk meg a karantén alatt online változatban: a gyerekek beküldték nekem a hanganyagot, ezt megvágtam, tettem alá zenét, és kész is volt az ajánló. Ezzel is szerettük volna, illetve szeretnénk népszerűsíteni az irodalmat – tudtuk meg Mecsei Balázstól.

Mecsei Balázs osztályában rendszeres a könyvajánlók készítése és megosztása. Ezek a felvételek is hallhatók a Hétvezérségek podcastcsatornán Fotó: Mecsei Balázs

A csatornára hamarosan egyéb is fölkerült, így például hallhatók korábbi műsorok felvételei, kollégák által felmondott versek, történetek. Tavasszal már csak azért is jó volt ez, mert amíg nem találkozhattak egymással tanárok és diákok, legalább addig is hallhatták egymás hangját, a szülők pedig megtudhatták, milyen munka folyik az intézményben. S ez azóta is így van. A diákok közül többen lelkesen jelentkeznek, készítenek tartalmat és többen követik a csatornát.

Létrejött tehát a Hétvezérségek-podcast, amely elérhető a népszerű közösségi oldalakon keresztül, valamint erről a linkről: wakelet.com/@hetvezersegek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában