Sok kicsi sokszor sokra megy

2020.12.10. 07:10

Új módi: szív küldi szívnek – Soponya is kapott kupakgyűjtőt

A kupakok jó helyre kerülnek, nem egy hulladékégetőben vagy a föld alatt végzik, hanem visszakerülnek a körforgásba. Az értük kapott összeg is célba ér: segítséget jelent a bajban lévők számára.

V. Varga József

Kupakok, rács mögött

Fotó: SZN

Szücs Norbert magánemberként – de ugyanúgy polgármesterként és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének alelnökeként – odaadó híve a jótékonyság nak, szívügye a rászorulók támogatása. Hittner László helyi lakos kezdeményezése nyitott fülekre talált nála, és így került ki még az ősz folyamán a PET-palack-zárókupak-gyűjtő edényzet az önkormányzat engedélyével és támogatásával a falu közterületére, a háziorvosi rendelő és a gyógyszertár közös parkolójának előterébe.

Kupakok, rács mögött
Fotó: SZN

A szív alakú, rácsos szerkezetet maga a vállalkozó készítette el és állította fel a téren. Az edényzetbe bárki elhelyezheti az általa gyűjtött zárókupakokat, az azokból származó bevételt jótékony célra, beteg gyermekek gyógykezelésének anyagi támogatására fordítják. Amint megtudtuk: nemcsak az ásványvizes és az üdítőitalos flakonok kupakja hasznosítható ily módon, hanem a dobozos gyümölcslé vagy tej, de egyéb flakonok, tubusok kupakja – magyarán: bármilyen műanyag zárófedél. Amire figyeljünk: tiszták legyenek, és legjobb őket zacskóban gyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában