Tavasz a télben

2020.12.31. 07:30

Decemberi tavasz a Sóstón, avagy szokatlan év szokatlanul meleg búcsúja

2020, a lassan tovatűnő év a legtöbb ember számára a nehézségekről, a megpróbáltatásokról és a veszteségekről szólt.

Baráth Eszter

Számtalan ember látogatta meg a Sóstói Tanösvényt a szokatlanul jó idő végett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt év szinte minden téren és minden értelemben a furcsaságok és az eddig nem tapasztalt dolgok esztendője. Az utóbbi időszakban talán nem sok dolog volt, ami meglepetést okozhatott számunkra, hiszen talán túl sok mindenen is keresztülmentünk. Világjárvány, karantén, korlátozások, távolságtartás és szélsőséges időjárás.

Számtalan ember látogatta meg a Sóstói Tanösvényt a szokatlanul jó idő végett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Így már sokan meg sem lepődtek azon, hogy december végén tavaszi napsütés köszöntött minket. A karácsonyi sütemények és egyéb finomságok felhalmozása után, a hetek óta nem látott napsugarak sokakat kicsalogattak a Sóstói tanösvényre. A levegő kitisztult, így a természetvédelmi terület fölé magasodó kilátóból magával ragadó látvány tárult az idelátogató családok és baráti társaságok elé. A széles területen elterülő tó, a nádasok és az ösvények élettel teli egészét élvezhették mindazok, akik a kikapcsolódást összekötötték a bejgli lesétálásával. A természetből áradó nyugalom gondtalan hangulatot ébreszt a sétálókban, ami ennek az évnek a végén különösen felszabadító lehet. A felhős, ködös időt áttörő kellemes napsugarak talán reményt kelthetnek bennünk.

Az év utolsó napjaiban felvillanó tavaszi fények bizakodással tölthetnek el mindannyiunkat, hogy az egész világot beborító zord felhőt is lassan áttöri a fény. Talán a fölöttünk lévő kételyekkel, megpróbáltatásokkal és néhol félelemmel teli felhőn idővel átszivárog a régi, megszokott mindennapjaink nyugalma, boldogsága és kiegyensúlyozottsága. Az évszakokon átívelő, egész éves „telet” felváltja a tavasz, az új élet és a remény, épp úgy, amint a természetben is a tél kellős közepén, a legváratlanabb pillanatban törtek elő a napsugarak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában