advent

2020.11.26. 14:30

Csendesebben, de ünnepel majd Csókakő

A sokak által látogatott zenés és forralt boros adventi eseménysorozat elmarad, de a közös faállítást megtartják ezen a szombaton.

Palocsai Jenő

Tavaly az egyik gyertyát Bognár Mónika gyújthatta

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A település rendezvényeit Kárpát-medence-szerte ismerik, köszönhetően a hegy tetején lévő erődítménynek és az aktív civil szervezeteknek. Az egyesületek, baráti társaságok, illetve a helyi óvoda és iskola gyermekei minden évben, négy vasárnapon át ünnepi hangulattal töltik meg a Csókakőre látogatók lelkét. Az advent színpadán, a falu karácsonyfája mellett szoktak énekelni, verset mondani, ifjak és vének.

Tavaly az egyik gyertyát Bognár Mónika gyújthatta
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Fűrész György polgármester elmondta: – Idén az advent nagy bánatunkra elmarad, de a falu karácsonyfája állni fog. Fel is díszítjük a fenyőt, és szombat reggel kilenctől jöhetnek a faluban élő lakosok, hogy mindenki tegyen rá egy díszt, ha már arra sétál, kint a friss levegőn. Reméljük minél többen hoznak egy kis darabot az otthon és az ünnep melegéből, hogy idén is az egész közösségé legyen a fa.

Közben pár lelkes lokálpatrióta Kaiser Tiborral az élen, a Mór felé vezető borút mentén gyümölcsfákat ültetnek. A fákat mindenki maga veszi, viszi. Eddig szilva, meggy, cseresznye, díszalma kerül a sorba, de bárki csatlakozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában