hamarosan díszíthető

2020.11.11. 07:15

Családi kertben nőtt Székesfehérvár karácsonyfája

Öreghegyi családi ház kertjéből indult útnak kedd reggel a majdnem nyolc méter magas ezüstfenyő.

Baráth Eszter

A város karácsonyfáját is „be kellett faragni” a helyére – csak épp láncfűrésszel

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tavasszal érkezett a levél a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.-hez, amelyben a Floch család abbéli szándékát fejezte ki, hogy a városnak kívánja ajándékozni a házuk előtt álló fenyőfát. Nem csupán ők egyedül: a városból több adományozó is hasonló szándékról tájékoztatta a címzettet. Így a város végül több felajánlás közül választotta ki a Floch család egykori családi karácsonyfájából óriásivá növekedett fát. Amely az ezredforduló karácsonyán egy aprócska, gyökeres örökzöld képében érkezett az öreghegyi otthonba.

A város karácsonyfáját is „be kellett faragni” a helyére – csak épp láncfűrésszel
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A következő tavasszal kiültették, az idők során pedig a korábban alig több mint egyméteres fenyő akkorára cseperedett, hogy kinőtte a rendelkezésére álló területet. Az adományozók egy ideje már ízlelgették a gondolatot: milyen jó lenne viszontlátni a Városház téren. Terveik idén valósággá váltak.

 

Kedden reggel a városgondnokság szakemberei megérkeztek a felajánlók öreg­hegyi otthonához, hogy meg­kezdjék a fa kivágását. A gyors munkának köszönhetően rövid időn belül az emelővel ellátott teherautóra helyezték. A méretes rakomány miatt rendőri felvezetéssel szállították a városközpontba. Az önkormányzat egyik munkatársa elmondta, az ünnepi belváros később kihelyezendő elemei miatt volt szükség a fenyő korai felállítására. Hamarosan érkeznek az árusok fabódéi, a különböző díszek és installációk. Ha az elemek szállítását felcserélték volna, a központi dísz, a terebélyes tűlevelű nem fért volna be a kijelölt helyére. A székesfehérvári lakosok közös karácsonyfáját hamarosan feldíszítik, és a hagyományoknak megfelelően vízkereszt ünnepéig áll majd a városháza előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában