fontos szűrésekre járni

2020.11.05. 07:30

A férfiak egészségére is gondolni kell

Movember. Nem elírás: egy, sokak által ismert, divatos fogalomról van szó, amely minden év novemberében hívja fel a figyelmet egy nemes „dologra”. A férfira.

Szanyi-Nagy Judit

Jellemzően 40-50 éves kor körül kezdjük keresni az életünk értelmét. Ilyenkor hajlamosak vagyunk akár különböző csoportokhoz is csatlakozni

Forrás: shutterstock

Az angol nyelvű szópoén, amelyben az „n” betű helyére betoppanó „m” kerül, a borotválkozás mellőzésére, a bajusz (mustache) és a szakáll viselésére buzdítja azokat, akik ezzel a lehetőséggel élhetnek. Célja, hogy az arcszőr növesztésével felhívja a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira és azok megelőzésére.

Székesfehérváron nem efféle módszerekkel tesznek az „erősebbik nem” egészségének megőrzéséért: hagyományosan programokat szerveznek, hogy időben kiszűrjék, ha valami nem megfelelően működik. A koronavírus-járvány miatt ez a tradíció idén kicsit átalakul: az ez évi szűrőnapot novemberről tavaszra halasztják a Család- és Nővédelmi Központban.

Hermann János urológus főorvos egy szerdai kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta: noha felelősen csak később rendezhetők meg a szűrések – már ami az eseményszerűséget illeti –, a tájékoztatás, a figyelemfelhívás idén sem maradhat el. Vigyázzanak tehát magukra, s figyeljék testük minden jelzését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában