Mesével, alkotással kötődnek

2020.10.29. 07:10

„Természetes” klub – A Sóstó Látogatóközpontban indult új foglalkozás gyerekeknek

A helyszín adottságait kihasználva indult nemrég új foglalkozás a Sóstó Látogatóközpontban, Ökoklub címmel.

Bokros Judit

Kamarás Emese vezeti az Ökoklubot

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Sóstón bármilyen évszakban jó kirándulni, a gazdag növény- és állatvilág mindig gyönyörködtet. A látogatóközpontban pedig állandó kiállításon ismerkedhetünk meg részletesebben az élővilággal. Itt alkalmi programok is vannak, legutóbb a Gyerek Ökoklub startolt el.

Kamarás Emese vezeti az Ökoklubot
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A látogatóközpont rendezvényét a gyerekfoglalkozásokban igencsak jártas Kamarás Emese tartja, havonta egyszer. A legutóbbi alkalom kapcsán azt mesélte: a lámpások délutánján – már a korai sötétedésre is készülve – a melegség, a fény fontosságát hangsúlyozva készítettek falevelekkel díszített mécseseket. Fontos ugyanis, hogy az alkotás, a program során kihasználják a helyszín, vagyis a Sóstó természeti adottságait.

 

Mesinek egyébként régi, dédelgetett álma vált valóra az Ökoklubbal – nagyon megörült, amikor Horváth Gabriella megkereste azzal, hogy szervezze meg a klubot. Mindig is szeretett volna gyerekeket érzékenyíteni a természetre a művészet, a kézműveskedés által.

Mindegyik hónapnak saját tematikája van: eddig az őszi nap-éj egyenlőségről, majd a lámpások délutánján a fény fontosságáról volt szó. Minden alkalommal van mese is, így a Sóstó növény- és állatvilágának megismerése és az alkotás mellett ez is nagy szerepet kap.

A foglalkozásra óvodás- és kisiskolás korúakat várnak, előzetes regisztrációval.

A következő foglalkozás november 26-ára datálható, ekkor a madarak kapják a főszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában