Volt zenés előadás, tortázás, alkotás is a második évfordulón

2020.10.01. 07:20

Szülinapot ünnepeltek a fehérvári NépmesePonton

Hangulatos, vidám, a hely szelleméhez illő mulatságot rendeztek a Székesfehérvári NépmesePonton.

Bokros Judit

Szeptember 30-án volt a magyar népmese napja, a Székesfehérvári NépmesePont a minap ünnepelte 2. születésnapját. A gyerekeket tartalmas program várta.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Óvodás és kisiskolás korú gyereksereg várta hétfőn a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található, szó szerint mesés találkozóhelyen a programkezdést. Kísérőként maszkos szülők foglaltak helyet a babzsákokon és más ülőalkalmatosságokon.

Szeptember 30-án volt a magyar népmese napja, a Székesfehérvári NépmesePont a minap ünnepelte 2. születésnapját. A gyerekeket tartalmas program várta.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vendégeket Szilvási-Grund Helga igazgató köszöntötte, majd hamar átadta a terepet a Szabad Színház három színészének, akik jópofa előadást rittyentettek zenével, bábokkal. A mese után következhetett a szórakozás, vagyis a gyerkőcök zenére mulathattak, lufikat kergetve. Eközben a másik helyiségben megtörténtek az előkészületek, s a csapat hamarosan bevonulhatott tortázni. A csupahab és csoki finomság nagy sikert aratott, akárcsak az esemény levezetéseként szolgáló kézműveskedés. Az asztaloknál a népmesék kedvelt figuráit, királyfit és királyfit lehetett készíteni színes papírból.

A NépmesePont a tartalmas foglalkozások bázisa, ahol legutóbb boldog gyerekzsivaj jelezte a 2. születésnapi mulatságot
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szóval jól sikerült a szülinap, és a tapasztalatok szerint jól működik a NépmesePont is, amely még ingyenesen látogatható. Ez egészen 2021. június végéig így lesz. Azután már kell valamennyit fizetni a részvételért – tudtuk meg Szilvási-Grund Helgától, aki összegzett is kicsit.

Az elmúlt két évben egyre több bejelentkezőjük volt, s azt vették észre, hogy a havonta szervezett családi témanapok telt házzal mennek. Csoportok tekintetében tíz intézménnyel – óvodák, iskolák – működnek együtt, innen saját foglalkozásvezetővel érkeznek a gyerekek. Egyéb csoportok is jöhetnek azonban bárhonnan, nekik az igazgató és a másik szakmai megvalósító, Erdősné Szuhánszki Ágnes tart foglalkozást. Így heti 2-3 bejelentkezőjük van. A NépmesePont szakmai rendezvényeknek is otthont ad. Ilyen volt a múlt heti népmesés, pedagógiai workshop Bajzáth Máriával, aki legújabb, Gingalló című könyvét is bemutatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában