Lehet elrugaszkodott

2020.10.27. 07:15

Környezetvédelmi pályázat általános iskolásoknak

December huszadikáig küldhetők versenybe a Gyermekjóléti Alapítvány , illetve az Országos Mécs László Irodalmi Társaság tehetségkereső és tehetséggondozó, környezetvédelmi rajzpályázatára nevezni kívánt alkotások.

Majer Tamás

A környezetvédelmi témájú rajzok bármely technikával készülhetnek Fotó: Shutterstock

A színes verseny mottója: „Legyen jövőnk – jövőnk legyen!” Az ötödik osztályosoktól kezdve a kilencedik évfolyamba járó diákok számára nyitott a lehetőség. A kiírásból kiderül, hogy a határon innen, illetve a határon túl élő általános iskolások egyaránt nevezhetnek saját készítésű alkotásukkal.

Mindenki csak egy rajzzal nevezhet. A pályázat kiíró kérik, hogy a rajzok, alkotások bal vagy jobb sarkába jól olvashatóan, lehetőség szerint nyomtatott betűkkel tüntesse fel mindenki az alábbiakat: az alkotó nevét és osztályát, iskolája nevét és címét, a felkészítő pedagógus nevét. Mindezeket a lapra ragasztva kérik ráhelyezni. No, hát semmi ez, kicsit a mindenkori technikaórákon szerzett tudás is elkél a rajzoló tehetség mellé. Rokon tárgyak.

A környezetvédelmi témájú rajzok bármely technikával készülhetnek Fotó: Shutterstock

A környezetvédelmi témájú rajzok bármely technikával készülhetnek, ám az elbírálók – mint ahogyan azt előre közölték is – előnyben részesítik a hagyományostól eltérő, kreatív megoldásokat. Vagyis a technika lehet elrugaszkodott.

A pályázati kiírás kitér arra is, milyen formátumban kérik be a rajzokat a szervezők: e-mailben kell beküldeni a rajzokat – képként –, mégpedig a hétköznapinak számító jpg fájlformátumban. Csak az e-mail mellett csatolmányban elküldött rajzok „játszanak”, vagyis érdemes figyelni arra, hogy a beküldött képfájl mérete ne legyen túlontúl nagy. A december 20-i beküldési határidő után jövő januárban lesz az eredményhirdetés.

Minden rajzot közzétesznek az Országos Mécs László Irodalmi Társaság közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában