Pályázhatnak rajzzal, kreatív alkotással és fényképpel is

2020.09.22. 16:11

Hogyan is közlekedjünk „klímabarátságosan”?

„Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, csatlakozva ezzel a közlekedést, illetve a környezetvédelmet egyben tematizáló, most zajló Európai Mobilitási Héthez.

Majer Tamás

A nemrégiben átadott, mintegy 8,6 kilométeres kerékpárútszakasz Tác-Gorsium térségében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A beküldendő pályázati anyagok bemutathatnak valós vagy elképzelt, zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat a városias környezetben – áll a Közlekedéstudományi Intézet honlapján is olvasható felhívásban. – A rajzok ábrázolhatják azt, hogy személyes döntéseink hogyan segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezetünk védelmét és a saját egészségünk megőrzését. A pályázati alkotások megmutathatják azt, hogy a településeken belül rövidebb-hosszabb távolságokat nap, mint nap meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve is. A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásaira, pozitív élettani következményekre – írják. Az elkészült rajzokat, vagy egyéb kreatív alkotásokról készült fényképeket (adott esetben szkennelni is lehet) digitális formában kérik, mégpedig png vagy jpg kiterjesztéssel, maximum 10 megabájt méretben.

A nemrégiben átadott, mintegy 8,6 kilométeres kerékpárútszakasz Tác-Gorsium térségében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rajzok készülhetnek ceruzával, zsírkrétával, filctollal, grafittal, pasztellel, festékalapú anyagokkal. A szabadon választott kreatív alkotások pedig minden egyébbel, például papír, műanyag, ragasztóanyag felhasználásával. Aki kifejezetten fotóval indul, figyeljen arra, hogy jpg formátumban küldje a képeket. A fent említett honlap felületén lehet feltölteni a fájlokat. Beadási határidő: október 20.

Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket – olvasható a pályázati felhívás részleteiben.

Óvodásoktól az iskolásokon át a felnőttekig mindenki nevezhet egyénileg és csoportban is. A családok által együtt készült alkotásokat is külön értékelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában