kérdezni is lehet

2020.07.27. 07:45

Előadást tartanak a zöldségek jótékony hatásairól hétfőn

Újabb élő, online előadást szervez a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a témát ezúttal a zöldségek gyógyító hatásai szolgáltatják. Július 27-én 18 órától Hajdu Zsanett gyógynövényszakértő biológust hallhatják az érdeklődők. A program ideje alatt chaten kérdezhetik is az előadót.

Borsányi Bea

A megfelelő konyhai higiénia az alapoknál kezdődik, és az egészségünk múlhat rajta

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bár sokan tudják, hogy a burgonya, a sárgarépa és a többi zöldség is rendelkezik gyógyító hatással, amelyet elődeink nemcsak pontosan ismertek, de nagyon is tudatosan használták a különböző növényeket. Mára azonban ennek a tudásnak a nagy része sajnos elfelejtődött. Hajdu Zsanett – aki nem először várja a hallgatóságot a könyvtár szervezésében és online formában – előadásában a legfrissebb tudományos eredmények alapján körbejárhatják, hogy a magyar konyha legnépszerűbb zöldségei miként befolyásolják a test működését. Ezenfelül választ kaphatnak olyan kérdésekre is, mint hogy mit rejt a tudomány a már nálunk is elérhető egzotikus ennivalókról, miért és milyen genetikai különbségek vannak az egyes népek emésztésében, vagy hogy milyen hatást gyakorolnak a zöldségek tápanyagtartalmára az egyes ételkészítési módok. Utóbbira főleg érdemes nagyon odafigyelni.

Az előadást a legnagyobb videómegosztó csatornán lehet elérni. Írják be az oldal keresőjébe a „Hajdu Zsanett Vörösmarty Könyvtár” szavakat, így megtalálják a megfelelő linket. Az előadás alatt a videó alatti chatablakban kérdezni is lehet, amelyre az előadó a program során válaszol. Az elhangzottakat július 28-án, kedden az esti órákig lehet újrahallgatni az oldalon, utána már nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában