A lélek tükre is elfáradhat

2020.06.27. 08:00

Többször is érdemes pihentetni szemünket napközben

A szemfáradtság nemcsak este, de napközben is kínozhat minket. Tudatossággal és néhány egyszerű módszerrel enyhíthetünk a kellemetlen tüneteken.

FMH

Néhány mozdulattal is pihentethetjük a szemünket

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Öblítsük le a szemeket alaposan hideg vízzel, vagy borogassuk be rövid időre nedves kendővel. Ha finom mozdulatokkal átmasszírozzuk a lehunyt szemhéjunkat, felpezsdítjük a vérkeringést is. Néhány egyszerű gyakorlattal szintén ellazíthatjuk a szemeinket. Lassan hunyjuk be őket, majd csukott szemmel kezdjünk körözni velük.

Néhány mozdulattal is pihentethetjük a szemünket
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Rövid idő múlva nyissuk ki, várjunk egy percet, és ismételjük meg a gyakorlatot néhányszor. Szintén segíthet, ha váltogatva nézünk pár percig először közeli, majd minél távolabbi – ideális esetben legalább 20 méterre lévő – pontokra. A szemfáradtságot meg is előzhetjük tudatosan gyakori pislogással, valamint azzal, ha megpróbálunk magunk körül a szemünk számára komfortos környezetet teremteni. Állítsuk megfelelő távolságra és fényerőre a monitort, valamint legyen optimális a helyiségben a világítás tévénézés vagy olvasás közben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában