élelmiszer-biztonság

2020.05.01. 14:00

Megfelelő higiénia a konyhában

Az élelmiszer-kezelés higiéniájának fokozása csökkenti a fertőződések kockázatát. Ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy 23 oldalas dokumentumot adott közre.

FMH

A rendszeres fertőtlenítés különösen fontos! Illusztráció: PT

„A konyhának kiemelkedő szerepe van otthonunkban! Legyen szó főzésről, étkezésről vagy egy kis lazításról, a konyha a családi élet központi színtere. Érdemes tehát kiemelt figyelmet szentelnünk a helyiségre, ahol élelmiszereket dolgozunk fel. Akár járvány idején vagyunk, akár az átlagos mindennapokat éljük, elengedhetetlen a konyha megfelelő takarítása, főleg akkor, ha többen használják”, mondta Pleva György, a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója. A táplálkozással kapcsolatos tévhitek ilyenkor különösen károsak lehetnek.

A rendszeres fertőtlenítés különösen fontos!
Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kiadvány a bevásárlás megtervezésétől, a csomagolt és csomagolás nélküli élelmiszerek, a zöldségek, gyümölcsök és egyéb termékek megvásárlásán, szállításán, tárolásán, előkészítésén és elkészítésén keresztül, a maradékok tárolásáig és újra felhasználásáig számos jó tanácsot kínál. Szót ejt a mosogatás, a hulladéktárolás, a konyhai kisgépek higiéniája és a konyha mint élettér tisztán tartásának fontosságáról is. A kiadvány ingyenesen letölthető a Nébih honlapjáról, a hírek között a megfelelő konyhai higiéniáról szóló közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában