immár tizedik alkalommal

2020.03.02. 13:18

Szűrésre hívják a fehérvári hölgyeket!

Csütörtökig lehet jelentkezni a nyílt nőgyógyászati szűrőnapra, melyet szombaton rendeznek meg a Család- és Nővédelmi Központban. Azokat a hölgyeket szeretnék megnyerni, akik évek óta nem voltak hasonló vizsgálatokon.

S. Töttő Rita

Forrás: Shutterstock

Fotó: Iryna Inshyna

Immáron tizedik alkalommal szervezik meg a Várkörúton található Család- és Nővédelmi Központban a nyílt nőgyógyászati szűrőnapot március 7-én délelőtt, melynek részleteiről Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, valamint Gyuranecz Miklós nőgyógyász szakorvos számolt be hétfői sajtótájékoztatón. A méhnyak vizsgálatát célzó szűrés mellett igénybe vehető a helyszínen ingyenes vércukor-, koleszterin, vérnyomás- és csontsűrűség-mérés is.

- A nőgyógyászati vizsgálatra ezúttal azon 25-65 év közötti hölgyek jelentkezését várjuk elsősorban, akik eddig nem vettek részt szűrésen vagy több éve nem voltak már – mondta a tanácsnokasszony, hozzátéve, hogy a korhatárt megemelték, tekintve, hogy nagyon sok nő dolgozik még nyugdíjasként is, s nem tudnak máskor elmenni hasonló vizsgálatokra, csak szombaton. A szakorvos pedig hangsúlyozta: az elmúlt évek adatai bizonyos stagnálás mutatnak sajnos a méhnyak megbetegedései terén. Évente országosan 1100-1200 friss megbetegedést diagnosztizálnak és 400-450 a méhnyakrákban, egy évben elhunytak száma. – A szűrővizsgálatokkal lehetne csökkenteni ezeket az adatokat, hiszen a korai stádiumban felfedezett daganat még nagy eséllyel gyógyítható. Jelentkezni a +36-70-380-9512-es számon lehet 8 és 16 óra között.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában